7 признака, че човекът отсреща е комплексиран

0
502
комплексиран

Дали един човек е комплексиран или не може да се установи много лесно, ако обърнем внимание на езика на тялото му, както и на нещата, които говори. Днес ще ви представим 7 сигурни знака, че човекът отсреща не се чувства добре в кожата си.

Вднешно време не е трудно някой да се комплексира. Всички в социалните мрежи са богати, успешни и слаби, предават от dama.bg. Ако някой се различава от този общоприет профил на щастието, се чувства непълноценен и това поражда комплекти. Несигурният в себе си човек внимателно прикрива недостатъците си и се опитва да не привлича твърде много внимание. Но има начин да разберем дали някой вярва в себе си или е изпълнен с комплекси. Представяме ви 7 ясни признака, че някой има проблем със самочувствието си.

Обръща комплимента в оплакване
Когато чуете „Уау, постигна успех, за какъвто мога само да мечтая!“ или „Костюмът ти седи елегантно, а върху мен щеше да е като закачалка“, знайте, че говорите с човек с доста комплекси. Трудно е хората с ниска самооценка сами да приемат комплименти, по-вероятно е да ги отправят към другите.

Чувства се неловко, ако някой мълчи
Човек с комплекси често изпитва дискомфорт, когато има мълчание по време на разговор. За него тишината е най-лошият му враг. В опит да запълни паузата, той се опитва да каже или направи нещо, за да я прекъсне.

Склонен е да преувеличава
Комплексираният човек е склонен да преувеличава трудностите, с които се сблъсква в живота. Така той си придава значимост в очите на другите и повишава самочувствието си.

Внезапен изблик на гняв
Лош нрав и проблеми със самочувствието. Човекът, който се съмнява в себе си, непрекъснато очаква някой да му се присмее и затова използва гнева като защитен механизъм.

Избягва зрителен контакт
Съмнението в уменията му буквално се вижда в погледа. Когато вашият събеседник седи с разсеян поглед и гледа в далечината, това е тревожно. Липсата на внимание и блуждаещият поглед красноречиво казват, че човека има проблеми със самочувствието.

Вярва в привидения
Неувереният човек може да повярва в проявата на свръхестественото. Създаването на илюзии и избягването на реалността е един от начините за поддържане на самочувствието.

Попада в неудобни ситуции
Този тип хора често се чувстват неловко, защото за да излязат, трябва да напуснат зоната си на комфорт. Това, че са в светлината на прожекторите, е кошмар и това предизвиква да прави глупави движения и да се държи неловко.

Вижте още:7 психологически трикове, които ще ви спасят в неудобни ситуацииИма най-различни психологически трикове, които ние прилагаме всеки ден, без дори да се усетим. Това …Feb 22 2020vsyakajena.comЖенска психология: Силните жени винаги мислят многоСилните жени мислят много, защото им е трудно да се отпуснат. Те са бойци. Свикнали са да работят зд…Jan 7 2020vsyakajena.com