5 вредни навици, с които трябва да се сбогуваме

0
1197

Всички имаме вредни навици, които пречат на щастието да навлезе в животите ни. Говорим за онези дребни неща, които по един или друг начин рушат ежедневното ни спокойствие. Вижте от кои погрешни практики да се откажете, за да се почувствате осезаемо много по-добре.

1. Станете от дивана
Почивката е важна, но не е нужно да се срастваме с дивана и телевизора. Тялото ни се нуждае от поне 80-100 минути физическа активност дневно и е важно да му я даваме: дали ходейки пеш до офиса, или разхождайки кучето, ние решаваме. Но движението е от голямо значение за метаболизма, костите, мускулите и изобщо здравето.

2. Забравете за редовния алкохол
Не, нямаме предвид да се откажете от любимата си чаша бяло или червено вино вечер, Но имайте предвид, че над 8-9 питиета седмично са много.4 фактора, които спират личностното ви развитиеВсеки мечтае да се развива както в личен, така и в професионален план. Да напредва и да прави прогре…Sep 9 2017vsyakajena.com

Те не само могат да доведат до зависимост, но и вредят на черния дроб, повишават рисковете от рак и водят до наднормено тегло. Хубавата новина обаче е, че умерената консумация не червено вино може да е дори здравословна, защото то има антиоксидантни свойства.

3. Оставете телефона преди лягане
Светлината на телефона пречи на мозъка да отчете, че е дошло време за спане. Така че вие може и да се приспивате, като разглеждате фейсбук и други сайтове, но не и мозъкът ви. Хубавото обаче е, че светлината, която излъчват електронните четци, не е вредна, така че няма никакъв проблем да четете преди лягане.

4. Спрете да се оплаквате
Парадоксално е, че когато се оплакваме, ние всъщност залъгваме мозъка си, че работим, за да подобрим положението си. Оказва се обаче, че не само, че не правим нищо подобно, но се и фокусираме само и единствено върху отрицателните неща. Така съзнанието ни остава сляпо за всичко хубаво, което се случва в живота ни и което пренебрегваме.

5. Не се сравнявайте с другите
Социалните мрежи ни донесоха не само връзка с хора по целия свят, но и поглед към всеки детайл от ежедневието им. Често обаче картинката съвсем не е такава, каквато изглежда на снимките, но ние си внушаваме, че те живеят в пъти по-добър живот от нашия и това ни кара да се чувстваме зле. За да си спестите подобни чувства, просто използвайте опцията „Премахване на следене“ във Фейсбук, за да изчистите таймлайна си от подобни илюзорни кадри.Обвързана и щастлива: 3 доказателства за перфектна връзкаЧесто жените си задаваме един и същ въпрос – дали човекът, с който съм в момента е Правилният мен? К…Aug 12 2017vsyakajena.com