4 фактора, които спират личностното ви развитие

0
365

Всеки мечтае да се развива както в личен, така и в професионален план. Да напредва и да прави прогрес във всяко едно начинание. Понякога дори да имаме огромно желание, нещата не се получават, защото не можем да осъзнаем как нашето поведение ни пречи. Свикнали сме към определени маниери и навици, които не правят нищо друго освен да ни дърпат назад. Искате да се справите с негативното във вашия живот и да разцъфтите? Ще успеете след като разберете какво вреди. Нека видим кое спира личностното ти развитие.

1. Влияете се твърде от мнението на околните

Хората винаги говорят. Независимо какво правите или как се държите, винаги ще се намери някой, който да ви критикува и да ви завиди. Ако виждате нещо правдиво в думите им, замислете се. Ако обаче те са с цел да ви навредят, гордо се отдръпнете. Това е вашият живот и само вие знаете през какво сте минали в него и за какво копнее душата ви.Как Фейсбук вреди на кариерата ви?Отговорът на въпроса от заглавието би могъл да бъде много семпъл: вреди ни, като просто си губим вре…Aug 13 2017vsyakajena.com

2. Нуждата да бъдете прави – винаги и на всяка цена

Наистина ли си струва да сме прави за всичко? Възможно ли е? Това ли са изисквали от нас като малки – безгрешност?
Макар да знаем, че безгрешни хора няма, сякаш ни се иска това да не важи за нас. Защото загубата на правота е загуба на стойност в нашите очи, на авторитет, а за някои е равносилно на загубата на уважение йъм себе си и от другите.
Обаче, едно е да отстояваме важните неща, но да похабим време и енергия, за да убедим някой в правотата си по отношение на това, че еди-кой си не може да паркира добре според нас, е безсмислено.
Показва много добро самочувствие и благородство да признаем грешката в мнението си и да бъдем честни пред себе си и другите, отколкото накрая да загубим всичко.

3. Бъдете твърди, не се оправдавайте, а взимайте решения

Сериозна грешка, която много хора допускат е да бъдат нерешителни спрямо това какво искат. Ако сте нерешителни и нямате определен план, какво търсите, в такъв случай за какво се борите? Трябва да имате точно определен път, който да следвате. Така ще знаете, че той ще ви отведе до желания резултата. Нерешителността единствено пречи и губи ценно време, през което може да постигнете много нови неща.

4. Избирате лесното решение

Ако винаги избирате лесното пред трудното, така никога няма да постигнете прогрес. Човек израства, само когато има нещо ново и нещо, което го предизвиква да надхвърли себе си. Давайте най-добрто от себе си. Така, дори нещата да се случат не точно, както ви се иска, поне няма да се самообвинявате.
Бъдете сигурни, че трудностите ще помогнат и ще ви накарат да излезете от комфортната зона. Направите ли го, ще успеете да постигнете много.

Вие сте на ход!Красота по твоите правила, независимо от възрасттаКато тийнейджър гледах в огледалата и виждах само недостатъци. Винаги имаше нещо, което ме притесняв…Aug 20 2017vsyakajena.com