4 ритуала, които всички щастливи хора изпълняват

0
370
щастливи хора

Щастието е висша цел за повечето хора. Всяко решение, което взимаме в живота си е подчинено на това да постигнем някаква удовлетвореност, било то психологическа или чисто физическа. По тази причина поведението на хората спрямо щастието се превръща в основен предмет на изследване от страна на психолози, невробиолози и като цяло всякакви учени. Днес ще ви представим някои изследвания на невробиолога Алекс Корб, според които повечето щастливи хора имат 4 ритуала, които правят редовно и които са ключът към щастието им.

Корб установява, че всичко се крие в мозъка ни. Той може да бъде най-добрият ни приятел или най-големият ни враг, в зависимост от реакциите ни, твърди специалистът. Затова той изследва поведението на хората и установява кои са тези 4 ритуала, които променят нагласата на хората и ги правят по-щастливи. Защото в крайна сметка неприятностите са част от живота, но е важно как точно реагираме на тях. Мишел Обама разкрива 7 правила за щастиеМемоарите на Мишел Обама „Becoming” официално бяха обявени за най-продаваната книга в САЩ за тази го…Mar 8 2019vsyakajena.com

1. Благодарност
Тревожността е един от най-големите убийци на щастието ни, защото вместо да се насладим на това, което имаме и което е наред в живота ни, ние се съсредоточаваме върху негативното и така не можем да се насладим на живота си напълно. По тази причина щастливите хора благодарят всеки ден за нещата, които вече имат в живота си. Нужно е само да ги изредим наум или пък можем да ги напишем на лист, ако това ни се струва по-лесно и ефективно.
2. Идентификация на емоциите
Друга от основните причини за проблеми е фактът, че много от нас имат трудности в идентифицирането на емоциите си. Когато не можем да определим какво точно усещаме, няма как да вземем мерки и да го преодолеем. Затова е важно да се самоанализираме и да установяваме дали сме гневни, тъжни или разтревожени, защото само така ще можем да вземем правилното решение и да преодолеем проблема.

3. Решения
За да бъде един човек щастлив, той трябва да е наясно, че всичко, което му се случва е негово дело – така успява да се наслади на успехите си напълно. Затова хората, които активно взимат инициативата и не се притесняват да взимат решения, знаейки последиците им, са по-щастливи.
4. Физически контакт
Хората са същества, които се нуждаят от емоционална подкрепа. Често ние я изразяваме именно чрез физически контакт, например прегръдка или целувка. Затова е важно да има кой да ни я осигури. Щастливите хора умеят не само да получават физически милувки, но и да дават такава на близките си.
Яна ВОЙНОВА„Цвете за щастие“ – ритуалът, който сбъдва желания за дниВсеки един от нас има някакви желания. На практика, всяко наше действие е подбудено именно от някакв…Mar 4 2019vsyakajena.com