4 лоши съвета за връзката, които не бива да следваме по никакъв начин, ако искаме да сме щастливи

0
392

Съветите са част от всяко човешко взаимоотношение. Искаме или не, ние в разговорите с близки и приятели споделяме мнението си по различни теми, обикновено под формата на съвет. Освен това, често самите ни приятели директно ни молят за съвет, когато се чудят за нещо или се колебаят между два варианта, например. Но колкото и да са полезни съветите като цяло, те също така могат да бъдат и заблуждаващи, по простата причина, че човекът, който ни ги дава, не е на наше място. Това прави невъзможно пълното разбиране на ситуацията от негова страна. Това важи в пълна сила, когато става въпрос за връзката ни. В нея сме намесени ние и партньорът ни и често съветите, които получаваме отвън, са лоши за нея. Днес ви представяме кои са 4-те най-лоши съвети за връзката, според психолозите.
1. „Покажи им кой е шефът“
Това е първият съвет, който може да бъде токсичен за всяка връзка. На първо място партньорите в една връзка са равнопоставени и не бива единият да доминира над другия. Освен това уважението е основата, върху която се гради щастливият и хармоничен съвместен живот. Ако то липсва, то тази връзка е обречена на неуспех.Това са 8-те най-важни знаци, които показват, че нещо във връзката ни не е наред (Част 2)Всяка раздяла е трудна и със сигурност не е най-приятния период в живота ни. Често когато се случи т…Jan 6 2019vsyakajena.com

2. „Замълчи си, не усложнявай нещата“
Това е първата стъпка към това да позволим на другия човек да изгуби уважението си към нас и да започне да доминира. Няма как в която и да е връзка да няма напрегнати моменти и сблъсъци на мнения. Когато обаче не отстояваме позицията си въобще, това не е полезно нито за връзката, нито за нас. Разбира се, компромисите са задължителни, но те трябва да бъдат взаимни и не за всяко нещо.
3. „Прочети съобщенията му, това е твое право“
Този съвет често се среща сред приятелите ни, но той е грешен по няколко причини. От една страна е чисто моралната вина, защото ние, без знанието на партньора си, сме влезли неканени в личното му пространство. На второ място, това подрива доверието между нас. А ако в една връзка няма изградено доверие, то тя нито е щастлива, нито ще просъществува дълго.
4. „Кажи им да се учат от теб“
Ясно е, че всеки от партньорите има силни и слаби страни. Единият е по-добър в една сфера, другият – в друга и това е съвсем нормално. Даже е препоръчително, защото така ще се допълвате. Но когато се опитваме постоянно да натякваме на някого какво не прави правилно и как ние сме по-добри, така не само го нараняваме, но и съсипваме самочувствието му, което е първата стъпка към проблемите в една връзка.
Яна ВОЙНОВАЕто как ще се промени връзката ни през 2019 година, според зодиакалния ни знак2019 година започна преди няколко дни и вече всеки мисли за нещата, които иска да промени, които иск…Jan 3 2019vsyakajena.com