20 години Кортни яде само сладолед. Вижте как изглежда сега (Снимка)

0
1278
Кортни

Днес ще ви разкажем една меко казано любопитна история. Става въпрос за една жена – Кортни, която в продължение на 20 години яде само сладолед. Това, разбира се, се отразява на външния й вид и на здравето й. Ето и как изглежда днес и какво споделя за живота си.

Когато 23-годишната Кортни Бакстър навършила 1 годинка, започнала да отказва всякаква храна, пишат от jenata.blitz.bg. Единственото нещо, което можела да яде, бил сладоледът. 20 години Кортни не е хапвала нито плодове, нито риба и дори не е близвала кафе. Тя не ходи по барчета и ресторанти. А всичко, от което се нуждаела, за да оцелее, можело да се намери във всеки фризер. Младата жена обяснява пристрастеността си към сладоледа със страх от твърдата храна. От нея буквално изпадала в истерия! Още в най-ранна възраст й се струвало, че такава храна може да й навреди. Виж, с „меката нежна субстанция“ бързо развила приятелски отношения.

Със сладоледа се чувствала спокойна и в безопасност. „Винаги се чувствах в безопасност, когато ядях сладолед, тъй като знаех, че няма да ме разболее или да ми навреди по някакъв начин. Похапвах сладолед всеки ден, но заради големите количества захар, имах здравословни проблеми“, разказва Кортни пред Lincolnshire Live. „Не бих ял нищо друго, освен колбаси, но всеки път, когато дори се опитвах да хапна нещо ново, получавах паническа атака“, добавя тя.

Оказало се, че британката страда от селективно хранително разстройство. Когато навършва 21 години, Кортни решава, че е достатъчно голяма и е крайно време да промени нещо в живота си. Тя осъзнава, че с начина си на хранене скоро може да се сдобие с диабет, както и че е напълно безумно да се страхуваш от храната. „От известно време това стана проблем, а и винаги съм искала да направя нещо по въпроса, но просто не знаех как, докато не разбрах за хипнозата“, казва още младата жена.

Тя вече няколко пъти се е подложила на хипноза и се готви да посети психолог. „На сеанса се чувствах наистина спокойна, а когато се събудих и пред себе си имах нова храна, не се уплаших. Сега ям различни плодове и зеленчуци, които бяха най-големият ми страх, и си позволих да опитам нови храни. Чувствам се така, сякаш най-накрая съм се освободила от хранителното си разстройство!“, казва още Кортни.

Вижте още:Храни, които не трябва да ядем в самолетПътуването със самолет вече е нещо съвсем нормално и достъпно за всеки човек. Оказва се обаче, че им…Jul 14 2020vsyakajena.comЯсно е какво става с организма, ако ядем ябълки всеки денЯбълките са сред предпочитаните плодове от повечето хора. Те са вкусни, а освен това имат и множеств…Jul 1 2020vsyakajena.com