11 психологически трика, с които да станем по-уверени (Част 2)

0
369
психологически

Колко често си се питала дали пък нямаше да получиш мечтаната работа или дали нямаше да водиш по-добър живот, ако беше малко по-уверена в себе си? Не всеки е роден амбициозен и самоуверен, но има психологически трикове, които могат да повдигнат самочувствието ни и да ни помогнат да постигнем целите си. Ето някои от тях, предават от dama.bg:
6. Провери кога спираш да вярваш в себе си
Ако записваш мислите си, може би скоро ще забележиш някакъв модел – вероятно негативните мисли се появяват все в едно и също време, например точно преди лягане. Опитай се да промениш този навик като в такива моменти си мислиш за нещо положително.
7. Записвай си постиженията
Направи си дневник с постиженията и всеки ден записвай нещо, което си направила добре. Не пиши само големите неща – всяка крачка съм целта е важна, неща като „днес прочетох 20 страници от книгата ми“, „днес научих 20 нови думи по испански“, „днес ядох салата“ също се броят. Скоро ще осъзнаеш, че има много неща, с които да се гордееш.
8. Представи си твоето идеално Аз
Представи си какво би направило твоето идеално и уверено Аз в тази ситуация. Ако търсиш любовта, не е нужно веднага да заговориш най-красивия мъж на улицата. Започни с нещо малко – усмихни се на непознат, пофлиртувай невинно с човека, от когото си купуваш кафе. Изпрати си автобиографията. Кандидатствай по този конкурс. Без да те интересуват последствията – те няма да са толкова лоши, колкото си мислиш. А ако нищо не стане – поне ще знаеш, че си опитала и няма да се питаш „какво ли щеше да е, ако го бях направила…“.11 психологически трика, с които да станем по-уверени (Част 1)Колко често си се питала дали пък нямаше да получиш мечтаната работа или дали нямаше да водиш по-доб…Mar 3 2019vsyakajena.com

9. Говори с непознати
Започни с малки крачки – говори с непознатите, които срещаш всеки ден. Бъди дружелюбна с касиерката или със сервитьора. Не се насилвай да говориш с хора, с които разговорът не се получава или не ти е приятно, но скоро ще забележиш, че си по-спокойна, когато говориш с непознати. Финалният тест е да отидеш на събитие, на което не познаваш никого, и да се държиш уверено – заговори някого, създай нови познанства и може да се получи нещо интересно.
10. Предложи помощта си
Предложи помощта си на някого. Това ще те накара да се почувстваш по-значима и ще те накара да осъзнаеш, че ти си ценна за околните. Доброволчеството също е чудесен вариант, чрез който ще се запознаеш с нови хора и ще направиш света едно по-добро място.
11. Не се занимавай със социални мрежи
Не обръщай много внимание на социалните мрежи и не се сравнявай с приятелите и познатите ти. Този навик може наистина да съсипе самочувствието ти. В социалните мрежи всеки се състезава с другите и публикува само най-красивите снимки от най-невероятните места. Всеки се опитва да се представи в най-добрата светлина, а ти гледаш тези снимки и си мислиш защо не си на тяхно място, без да знаеш всъщност какво се случва в живота им. Спри да следваш хората, които постоянно се самоизтъкват и всекидневно публикуват снимки на себе си. Вземи си почивка от социалните мрежи и със сигурност не влизай във Фейсбук още със събуждането ти. Скоро ще забележиш, че много от негативните ти мисли са се стопили.7 трика за грим, които ще те направят кралицаГримирането е неизбежно в ежедневието на всяка жена, независимо дали е млада или вече на достолепна …Jan 29 2019vsyakajena.com