11 примера как дразним хората, без дори да го осъзнаваме

0
280
дразним хората

Често се случва в ежедневието да правим нещо, без дори да го осъзнаваме. Понякога обаче има неща, които правим и дразним хората, докато за самите нас те са си съвсем в реда на нещата. И така, днес ви представяме кои са онези навици, които могат да побъркат останалите.

Понякога не се усещаме, но имаме навици, които могат да отблъснат всеки. Пукането на пръстите, незачитането на личното пространство и други могат да изнервят хората около нас, предават от dama.bg. Представяме ви 11 навика, които могат да обидят и подразнят всеки.

Потропване с пръсти
Потропването по масата с пръсти често показва нетърпение. Дори да тактуваме мелодия, по време на комуникацията все пак трябва да държим ръцете си под контрол.

Нарушаване на личното пространство
Личното пространство е необходимо на всеки човек. В древни времена кринолините перфектно помагали на домакините да поддържат лични граници. Тези дни са отдавна отминали, така че понякога можете директно да кажете на някого да се дръпне.

Невнимание по време на разговор
Навикът да проверяваме телефона през цялото време е много досаден за тези, които за пети път повтарят история. Подобно откровено невнимание изглежда обидно и вреди на комуникацията.

Прекален зрителен контакт
Директният зрителен контакт може да бъде приет като знак за агресия. Пълното отбягване пък може да бъде определено като опит за избягване на истината.

Шумно хрупане по време на разговор
Един от най-лошите навици. Човек се настанява удобно с купа чипс и си мисли, че никой не го чува. Но това не е вярно и постепенно нагнетява обстановката. В резултат на това радостта от общуването е нулева.

Липса на емоционалност
Когато събеседникът не изразява никакви емоции, той може да притесни човека срещу себе си. Психолозите смятат, че четенето на невербални сигнали е съществено условие за ефективна комуникация. И когато изобщо няма емоции, не е ясно какъв ще бъде отговорът.

Гримиране по време на разговор
Младата жена, която си слага червило по време на разговор, мисли повече за това дали червилото ѝ седи добре, отколкото за думите на събеседника. Това обижда хората.

Невротичност и притеснение
Ако събеседникът прави хаотични движения, може да изглежда, че той иска незабавно да прекрати разговора. В допълнение, експертите определят непрестанното движение като жест на скука, несигурност и раздразнение.

Играене с косата
Играта с косата е несъзнателен навик. Някои психолози смятат, че играта с коса е проява на флирт. Може да изглежда наистина хубаво, но дъвченето на косата е ужасен отблъскващ навик. В кафене или ресторант човек, който дъвче косата си, лесно ще съсипе апетита на околните.

Неуместно жестикулиране
Езикът на тялото е външен израз на емоционалното състояние на човек. Чрез активна жестикулация той показва своята прекомерна емоционална възбуда. Това притеснява хората, които не са свикнали да ръкомахат.

Изпукване на пръстите
Проучванията показват, че пукането на пръстите не води до сериозно заболяване на костите. Но това е често срещан аргумент, използван от хора, които не издържат, когато видят или чуят някой да пука с пръсти. Хората го правят по различни причини – нямат какво да правят с ръцете си или им харесва щракването. Но не всички наоколо могат да понасят стоически този звук.

Вижте още:13 досадни навици, които могат да изнервят всекиВсеки от нас има някакви навици, които толкова са ни вродени, че дори не се усещаме, когато ги изввъ…Apr 21 2020vsyakajena.comСтранните навици у турците, които чужденците не могат да проумеятСтранните навици на дадена нация за нея са нещо съвсем нормално. За чужденците, които я посещават об…Apr 6 2020vsyakajena.com