10 неща, които истинските приятели правят

0
178
истинските приятели

Истинските приятели са онези хора, на които можем да разчитаме безусловно. Те са хората, с които искаме да споделим и добрите, и лошите новини. Те са онези, на които желаем само най-доброто, защото те правят същото за нас. Понякога обаче, в желанието си да имаме такива близки хора, се объркваме. Затова и днес ще ви представим какво точно правят истинските приятели.

Има хипотеза, че вашата личност се оформя под влиянието на 5-те човека, с които прекарвате най-много време, пишат от iwoman.bg. Това важи и за приятелствата. С годините някак неусетно изграждаме толкова силни връзки, че дори да не се виждаме, само мисълта за тези хора ни кара да се усмихваме. А ето и какво истинските приятели правят.

1. Съсредоточават се върху добрите ни черти
Не е нужно да се опитваме да впечатлим истинските си приятели. Те виждат под повърхността и оценяват положителните ни страни, независимо дали сме облечени със стара пижама или рокля от последната колекция на някой дизайнер.

2. Истински са
С истинските си приятели можете да се смеете, да плачете, да сте глупави или сериозни и връзката ви да не се променя спрямо това.

3. С вас са, независимо от обстоятелствата
Истинските приятели можем да разпознаем само в тежките ситуации. Дори да няма начин да се видим физически, те винаги намират вариант за комуникация.

4. Не ви съдят
Истинските приятели не ви осъждат за грешките, които сте допускали в живота си. Напротив, опитват се да ни покажат всяка ситуация от веселата страна.

5. Балансират ви
Истинските приятелства не работят, когато единият се опитва да е ярка звезда, а другият – слуга. Не, при тях всичко опира до баланса – да давате и получавате подкрепа и да се грижите достатъчно един за друг, за да може всеки от вас да блести със собствена светлина.

6. Не плетат интриги, а разговарят
Когато възникнат конфликти, истинските приятели имат смелостта да говорят за тях директно, а не да клюкарстват и да оставят неразбирателствата да растат.

7. Пазят ви гърба
В истинското приятелство лоялността е ключова. Знаете, че някъде там има човек, който би ви пазил гърба и защитавал честта ви като майка орлица.

8. Дават ви да растете
Животът е динамичен и хората се променят. Истинските приятели си дават взаимно пространство за растеж, време за повторно калибриране и отворена врата за споделяне.

9. „Поливат” връзката ви
Подобно на растенията, приятелството също трябва да се полива редовно. Истинските приятели се „отчитат” помежду си. Независимо дали това е всеки ден, или на рождени дни, всяка връзка си има собствена динамика.

10. Празнувате всеки ден с вас
Истинските приятели празнуват вашите победи, а и обикновените моменти, в които просто се радвате да се видите и да изпиете по едно кафе. Вашата радост е и тяхната радост.

Вижте още:Притча за верните приятелиВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Jan 28 2020vsyakajena.comУчените потвърдиха: Пътуването с приятелки е полезно за здраветоПрекарването на времето с момичетата е безценно. Чудили ли сте се някога колко готино ще бъде за шум…Nov 14 2019vsyakajena.com

loading...