10 неприятни комплимента, които обиждат хората

0
335
неприятни комплименти

Всеки от нас обича да получава комплименти. Понякога обаче правим неприятни комплименти, без дори да се усетим, че те могат да бъдат обидни. Затова трябва да внимаваме, когато подбираме думите си и момента, когато се опитваме да направим комплимент на някого.

Някои комплименти са толкова абсурдни, че могат да наранят чувствата на хората около нас повече, отколкото директна обида, пишат от dama.bg. Но понякога не се усещаме и въпреки че имаме желание да кажем нещо добро, можем да развалим отношенията си с важни за нас хора. Представяме ви 10 комплимента, които могат да нанесат повече щети, отколкото да направят добро.

Използвате внимателно комплименти, в които има полови стереотипи. Фразите „Караш перфектно за жена“ или „Готвиш страхотно за мъж“ могат да наранят чувствата на събеседника.

Комплиментите, които приличат на скрита подигравка, могат лесно да навредят. Освен това, понякога човек не подозира, че това което казва, звучи изкуствено.

Ако направите комплимент на по-възрастна дама, се опитайте да не натяквате, че вече не е млада. Направете комплимент на децата ѝ и на нея, това винаги радва хората.

Лошо е да се казва, че работата от вкъщи е лесна и не изисква много усилия, ако не знаете от опит. Съществуват много проучвания, според които фрилансърите често отделят дори повече време и усилия от служителите в офиса.

Коментарите за слабото тяло могат да бъдат не по-малко обидни от подигравките за излишните килограми. Въпреки това по някаква неизвестна причина мнозина все още смятат, че това се определя като комплимент.

Комплиментите за външния вид трябва да се използват внимателно. Можете да обидите някой, ако не сте структурирали думите си правилно.

А понякога искате да похвалите някого, но в крайна сметка да го обидите. Поради тази причина темата за комплимента и формулировката трябва да бъдат внимателно обмислени.

Комплиментите за промените във външния вид могат да се тълкуват грешно и в крайна сметка да излезе, че наричате някого непривлекателен.

Комплимент, че някой е по-красив на живо, отколкото на снимки, може да предизвика отрицателни емоции. Особено като се има предвид фактът, че редица хора влагат много внимание и старание в снимките си и липсата на фотогеничност не е свързана с красотата.

Да направите комплимент за нечия усмивка е чудесно, но не карайте човекът срещу вас да се усмихва насила – не знаете как се чувства в този момент.

Вижте още:5 мита на модерната психология, в които всички вярвамеЕдна лъжа, повторена сто пъти, става истина. Запознайте се с някои от най-широко разпространените „и…Apr 23 2019vsyakajena.comЖенска психология: Силните жени винаги мислят многоСилните жени мислят много, защото им е трудно да се отпуснат. Те са бойци. Свикнали са да работят зд…Jan 7 2020vsyakajena.com