Любовта е нещо, в което не всеки има постоянни успехи. Причините за това са много, но основното е, че любовта зависи не само от нас самите и желанията и разбиранията ни, но и от другия човек. Често, дори и да смятаме, че всичко е наред, изведнъж се оказваме изоставени, с разбито сърце и без да сме наясно с конкретните причини за това. Има някои неписани правила обаче, които доказват, че нещата са доста по-простички, отколкото смятаме. Именно затова и днес ще си говорим за 5-те основни причини за това да не успяваме да намерим сродната си душа.
Първата причина е нетърпението.
С напредване на времето, ние, хората, имаме склонност да проявяваме все по-малко търпение по отношение на нещата, които искаме да постигнем. Често обаче нетърпението води до необмислени решения и съответно до грешки. Затова, особено когато става дума за намирането на сродна душа, трябва да не прибързваме и да не насилваме нещата. Само когато нещата се развиват от само себе си, ще имаме траен успех.Вижте кои са 8-те знака, че сродната ти душа ще се появи в живота ти съвсем скороСродната ти душа се появява, когато душата ти е готова. Може би след като сърцето ти е било разбиван…Oct 12 2018vsyakajena.com

Втората причина е ниското самочувствие.
Когато дълго време сме били необвързани, започваме да смятаме, че нещо не ни е наред. Съответно самочувствието ни се понижава и това се отразява и на енергията, която излъчваме към другите хора. Затова е важно да се обичаме и уважаваме, за да може и останалите хора да направят същото.
Третата причина е пресилването.
Ако в желанието си да създадем здрава връзка или семейство, насилваме нещата, това съвсем логично ще даде обратен ефект. Когато сме в началото на една връзка, не бива да притискаме партньора си, защото това не само ще създаде напрежение, но и може да разруши създадените взаимоотношения.
Четвъртата причина е съвместимостта.
За да имаме здрава и хубава връзка с някого, трябва да сме съвместими. И тук не говорим за желание и страст, а за сходства във възгледите, мирогледа и ценностите. Само при наличието им, ще успеем да изградим семейство и дълготрайна връзка с този човек.
Последната причина да не намираме сродната си душа са компромисите.
Компромисите са в основата на всяка здрава връзка. Няма как взаимоотношенията да просъществуват дълго, ако и двамата човека не правят отстъпки. Разбира се, има някои неща, с които не бива да се правят компромиси, но има и много такива, които ги изискват. Не бива да се инатим, само защото искаме да стане по начина, по който ние си представяме нещо.
Яна ВОЙНОВАПравите ли тези 4 неща? Това определено значи, че сте интроверти по душаСпоред близките ви приятели вие сте душата на компанията. Социалният ви календар е пълен, излизате р…Oct 7 2018vsyakajena.com

Коментари
loading...