Тест за наблюдателност: Виждате ли момичето (Снимка)

0
396
тест за наблюдателност

Психологическите тестове са не само интересни, но и изключително точни. Причината за това е, че са създадени от психолози, въз основа на редица изследвания и опити така, че да могат да помагат на хората да се разберат по-добре от една страна, а от друга страна да помогнат на работодателите да преценят евентуалните си работници по-прецизно. Днес ви представяме един лесен тест за наблюдателност, с който малцина успяват да се справят.

Оптичните илюзии са изключително популярни сред хората, защото ги принуждават да размърдат мозъка си и да разгледат детайлите, за да видят какво е скрито в тях, пишат от jenata.blitz.bg. Сега ви предлагаме да разгледате отблизо едно странно изображение, в което е скрита друга картина. Ето защо погледнете внимателно снимката по-горе. Разгледайте я отблизо от всички страни, опитайте се да я погледнете от един ъгъл, после от друг …

Успяхте ли да забележите образа на младо момиче? Ако не сте, не се притеснявайте. Установено е, че само 5% от хората успяват да го забележат в рисунката. Останалите, уви, колкото и дълго да разглеждат изображението, виждат само тъжното лице на възрастна жена в сомбреро с чип нос и брадавица.

Възможно ли е тогава да бъде видян образа на момиче?
Да и то много лесно! Опитайте се да погледнете само дясната страна на лицето на изобразената възрастна жена, като внимавате да не гледате към останалата част от снимката. И особено трябва да се съсредоточи върху носа й.

Да, носът на старата жена е профилът на младата красавица, а брадавицата на старата жена е очарователното малко носле на сладката девойка. Сега вече видяхте ли го на изображението? И този тест за наблюдателност доказва само едно, а именно, че повечето хора виждат само голямата картина, но все пак трябва да се обръща повече внимание на детайлите, защото често пъти точно в тях е скрито разковничето.

Вижте още:3 прости теста ни разкриват колко години ще живеемЛесен тест разкрива как гледате на животаПсихологическите тестове са едно от нещата, които са ни хем интересни, хем са доста точни. Интересно…Aug 19 2019vsyakajena.com

loading...