Тези 5 ключови черти правят живота ни по-лесен

0
370
живота

Има хора, които видимо са по-устойчиви от други. Те не търсят чак толкова много помощ, напътствия и подкрепа, докато минават през тежки и трудни времена. Те притежават способността да се възстановяват и по-лесно да се приспособяват към нещастията и промените в живота си, пишат от tialoto.bg. Разбира се, това че са по-издръжливи не означава, че не изпитват трудности и страдания, дори напротив. Често тези хора са минали през големи изпитания в житейския си път, но са оцелели. Те често споделят помежду си 5 специфични личностни черти. Ето и кои са те:
1. Самочувствие
Хората, които са уверени в себе си, знаят кои са, знаят къде е тяхното място в света, знаят на какво са способни. Те са наясно, че могат да направят каквото е нужно, стига да се постараят. По ирония на съдбата, много хора изглеждат самоуверени, но това е маска, която пада от лицата им, когато им се наложи да минат през труден етап в живота си. Обикновено хората с добро самочувствие успяват да минат през ада и да се завърнат още по-силни.Искрено и лично: „В този живот няма да се имаме“В този живот няма да се имаме. Oстава ни само смирено да чакаме следващия. Да ти кажа ли една не тол…Mar 1 2019vsyakajena.com

2. Решимост
Хората, които притежават голяма устойчивост, никога не се отказват. Никога. Те гледат на живота като на маратон и са подготвени, че трябва да издържат докрай, макар да знаят, че няма да им е лесно. Без значение каква болка и страдание изпитват, тези хора са твърдо решени да завършат това, което са започнали.
3. Гъвкавост
Най-издръжливите хора, всъщност са най-гъвкави. Те вярват, че ако не са тръгнали по правилният път, винаги могат да свият встрани и да намерят вярната посока. Те никога не позволяват пътуването им да бъде блокирано. Те просто виждат различните перспективи пред себе си и никога не си затварят очите за различните възможности.
4. Оптимизъм
Най-устойчивите хора вярват (без значение какво им се случва), че всичко ще се оправи. Знаят дълбоко в сърцето си, че могат да преминат през много трудни времена, но че ще оцелеят накрая и дори ще бъдат по-силни. Те са наясно, че предизвикателствата няма да ги оставят непокътнати, но упорито се надяват, че всичко все пак ще свърши добре.
5. Изобретателност
Изобретателността е ключова част от устойчивостта. Находчивите хора имат план, както и ресурси, които могат да използват така, че да оцелеят. Те познават хора, които могат да им помогнат. Те знаят, без значение какви пречки има пред тях, че ще намерят начин да ги заобиколят. За щастие всички тези личностни черти са такива, които бихте могли да развиете у себе си (ако не ги притежавате), чрез осъзнаване и действие.Маги Халваджиян с откровена изповед за живота сиМаги Халваджиян е един от най-успешните български продуценти. Той работи с различни телевизии през г…Feb 27 2019vsyakajena.com