Тези знаци показват, че той наистина те манипулира

0
328
знаци

Всяка връзка има определени етапи, през които хората преминават. И всеки от партньорите от време на време прибягва до различни трикове, за да постигне своето. Проблемът се появява тогава, когато един от двамата партньори започне все по-често да прибягва до манипулативни методи, за да контролира това, което се случва във връзката. Това поведение може да бъде натоварващо и дори опасно, ако се превърне в ежедневие. Ето и кои са най-честите знаци, че той се опитва да те манипулира. Ако видим тези знаци е добре да помислим дали не е време да прекратим тази връзка и да намерим човек, който ще бъде открит и честен с нас.
1. „Прекалено си емоционална“
Всеки от нас изпитва емоции и всеки ги изразява различно. По принцип жените са по-експресивни, когато става въпрос за емоции и си позволяват по-често да ги изразяват. Когато обаче партньорът ни започне да се опитва да ограничава израза на емоциите ни, това е лош знак. Често това се използва като контра обвинение, когато партньорът е сгрешил и жената е разстроена.
2. „Не съм казвал такова нещо“
Често когато някой се опитва да манипулира, той се старае да ни обърка, като твърди, че не е казвал такова нещо или не се е случвало това, което е станало. Така се опитва да премести вината върху другия човек и да не поеме отговорност за действията си.Петте етапа на всяка успешна връзкаВсяка една връзка преминава през различни етапи по време на своето развитие, което е напълно нормалн…Jan 24 2019vsyakajena.com

3. „Никога не ми вярваш“
Това е още един метод за трансфериране на вината върху другия човек. Обикновено се използва при повтаряне на някаква грешка или събитие. Нормална човешка реакция е, когато доверието е нарушено веднъж, да има сянка на съмнение. Когато обаче партньорът ни каже „Не ми вярваш за нищо“, той всъщност се старае да ни вмени чувство за вина и да премести фокуса на разговора.
4. „Ти си истерична“
Това е директно обвинение, което има за цел не толкова да ни обиди, колкото да ни накара да си мислим, че това в което вярваме е безумно и неоснователно. Този подход за манипулация цели да омаловажи ситуацията и така на практика да не се стигне до обяснение от страна партньора.
5. „Не съм те лъгал, просто съм го спестил“
Дали нещо е премълчано или изопачено, то пак е лъжа. Не бива да позволявате на партньора си да смята, че това е нормално общуване в една връзка. Освен това този тип поведение трябва да ви даде знак, че човекът до вас не е искрен или поне не изцяло и трябва да имате едно наум.
Яна ВОЙНОВА4 лоши съвета за връзката, които не бива да следваме по никакъв начин, ако искаме да сме щастливиСъветите са част от всяко човешко взаимоотношение. Искаме или не, ние в разговорите с близки и прият…Jan 14 2019vsyakajena.com