Като намалява стреса, усмивката ти помага да бъдеш по-здрава

0
369

„Смехът е здраве.“ Няма как да не сте чували този израз, но има ли всъщност нещо вярно в него? Оказва се, че наистина усмивката влияе положително върху имунната система, но как точно, ще разгледаме в настоящия материал. А сега се усмихнете!
Още в Древен Китай хората са вярвали, че положителния поглед към живота е тайната за дълголетие и здраве. Но какво още може да се крие зад една усмивка?
Според психолозите, ако сме в лошо настроение, можем мигновено да го подобрим като се усмихнем, пък било то и изкуствено.
Шведско изследване пък доказва, че усмивката наистина е заразна и е трудно да се мръщиш срещу някого, който ти се усмихва от сърце.Стресирани? Уморени? Болезнени стави? Този метод ще направи чудеса с вас! (ВИДЕО)Нека ви разкажем за едно интересна комбинация от йога, плавност и … стол.
Точно така, стол.
Чогафл…
Aug 21 2017vsyakajena.com

Усмивката обаче спомага и за намаляването на стреса, тъй като чрез нея тялото ни започва да произвежда ендорфин и настроението ни бързо се подобрява.
Според проучвания, усмивката може дори да ни осигури повишение. Ако изглеждаме уверени в себе си на работа, то това неминуемо ще ни изведе до нови кариерни висоти.
Още едно изследване се изказва в полза на усмивката: то твърди, че цели 69% от мъжете са привлечени от жени, които се усмихват, вместо от жени, които носят грим.
Колко видове усмивки съществуват, според вас? Оказва се, че са цели 19, а учени от Сан Франциско ги разпределят в две категории: учтиви усмивки, за които са нужни малко мускули и искрени усмивки, които използват мускулите на цялото лице, за да грейнат върху него.
И все пак обаче се оказва, че мръщенето отнема дори повече усилия, затова, ако не искаме бръчки, то по-добре да се усмихваме, вместо да се цупим.
Бебетата например започват да се усмихват от съвсем ранна възраст. Съзнателно това се случва между 4-тата и 6-ата седмица, но в съня си го правят от самото раждане.
А кой, според вас, се усмихва по-често? Жените или мъжете? Отговорът е в полза на дамите, но проучване сочи, че когато са с едно и също положение в обществото, и мъжете, и жените се усмихват еднакво. Момченцата обаче се усмихват по-малко от момиченцата, докато са още бебета.
И накрая: кое е най-разпознаваемото изражение? Усмивката, разбира се. Оказва се, че човек може да ни види, че се смеем, от поне 300 стъпки далечина. Особено, ако имаме искрящи бели зъби, бихме допълнили ние.Работата в офиса вреди на кожата ти, но ето няколко трика, с които да оправиш проблемаРаботата в офис с климатична система често може да увреди и изсуши кожата на лицето ти. Помещението …Sep 9 2017vsyakajena.com