Спомнете си тази притча, когато някой започне да се превзема

0
528
превзема

Всяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни и приятни за четене. Те често са с малък обем, а сентенцията е достатъчно ясно обособена. Друга особеност е, че всеки от нас трябва да я прочете и сам за себе си да изведе кое е най-важното. Притчите обикновено ни показват някои детайли, които сме пропуснали, но са ключови. Затова и днес ви представяме една притча, която да си припомните, когато някой започне да се превзема.

Тази притча ще разобличи фалшивите експерти, които се надуват със знания и умения, каквито в реалност не притежават, предават от sanovnik.bg. Ако някой започне да ви се прави на твърде важен, спомнете си притчата за кокошката пътешественик. С наближаването на есента и застудяването прелетните птичи започнали да се приготвят за дългия полет на юг, а една кокошка случайно чула разговора на няколко лястовички, които с вълнение говорели за топлите земи.

Докато ги слушала и кокошката решила да замине на юг. Решила, че ще е много вълнуващо, ако лично види тези живописни гледки, за които чула да си говорят лястовичките. На другия ден птиците се събрали и се издигнали в небето за дългото пътешествие. Кокошката също се опитала да лети, но само подскочила. Засилила се отново, но този път успяла само да прескочи оградата на двора.

Накрая кокошката решила, че ще следва лястовичките пеша и тръгнала по селския път. Вървяла няколко дни, след което се изморила и решила да се върне обратно. Щом пристигнала в двора, започнала да разказва на останалите птици какви екзотични гледки е видяла на юг, как се е запознала с други птици и какви интересни плодове е хапнала. Животните я слушали в захлас.

Минала зимата, дошла пролетта и прелетните птички се върнали от топлите страни. На свой ред, те също започнали да разказват за невероятните гледки на юг, но никой не им обърнал внимание. Те вече били чули разказа на кокошката и избрали да повярват на нея, въпреки че тя дори не можела да лети, за да е отишла и да се е върнала толкова бързо от юг.

Вижте още:Адски точна притча за скулптуратаВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…May 29 2020vsyakajena.comПритча за бедното детеВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…May 25 2020vsyakajena.com