Защо интелигентните хора обичат да са сами

0
2631

„По-добре сам, отколкото зле придружен“ е мъдрост, която подкрепяме с две ръце, когато става въпрос за любовни отношения. Никой не заслужава да бъде с неподходящ за него човек, просто защото не може да се справи с общественото порицание към необвързаните. Защото, да си го кажем направо, такова има и винаги ще има, най-вече към нашия пол.

Но да си сам не означава единствено да не си в любовна връзка. Можеш да си сам и в живота, като това определено не е нужно да е свързано със самота и липса на алтернативи. Можеш да си сам, защото така се чувстваш по-добре.Разкрита е причината за най-честите семейни споровеКолкото и да не ни се иска, една от причините за най-чести спорове в семейството са именно финансите…Aug 12 2017vsyakajena.com

Нека ви зададем един въпрос: какво предпочитате – уюта на собствения си дом и спокойствието, което носи или шумни компании и купони до ранни зори? Ако сте от първите, имаме добра новина за вас – според учени от Университета по мениджмънт в Сингапур и Училището по икономика и политически науки в Лондон вие може би сте по-интелигентни от останалите. Ето какво имаме предвид.

Според изследване, проведено сред 15 хиляди души, целящо да даде отговор дали щастието има връзка с интелигентността, новите контакти и дори гъстотата на населението, отговорът, до който е достигнато, гласи, че по-интелигентните хора не са по-щастливи, ако се срещат често с приятели. Учените смятат, че това се дължи на факта, че същите тези хора предпочитат да прекарат времето си, фокусирайки се върху себе си и собственото си израстване, вместо да си губят времето с повече или по-малко празни приказки.

Биологичен импулс от миналото е да търсим нови хора, за да оцелеем. Днес обаче живеем във време, в което това не е нужно, затова и по-интелигентните хора нямат необходимост към подобни социални контакти.

Не е за подценяване и твърдението, че същите тези хора са далеч по-амбициозни от другите и предпочитат да използват всяка свободна секунда, за да се съсредоточат върху себе си, личностното си израстване и новите си проекти. Те знаят, че нямат време за губене ценят всеки един миг, който могат да превърнат в печеливш за себе си.

Затова, ако и вие сте от тези дами, които не си падат много по излизанията по женски, не се притеснявайте: просто вътрешното ви Аз има по-големи планове.Очарователният Джеймс Франко е звездата в новия сериал „Нюйоркска комбина“Предпоследният сезон на най-успешния сериал на HBO „Игра на тронове“ току-що приключи, но от телевиз…Sep 11 2017vsyakajena.com