Поучителна притча за убийството на пеперудата

0
145
пеперудата

Всяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни и приятни за четене. Те често са с малък обем, а сентенцията е достатъчно ясно обособена. Друга особеност е, че всеки от нас трябва да я прочете и сам за себе си да изведе кое е най-важното. Притчите обикновено ни показват някои детайли, които сме пропуснали, но са ключови. Затова и днес ви представяме една притча за убийството на пеперудата.

Живял някога един син на овчар, предават от sanovnik.bg. Един ден той отишъл разстроен при Мъдрата свиня. Разказал как случайно отнел живота на пеперуда. Детето изпаднало в ужас, тъй като знаело от своята майка, че е голямо прегрешение да се убива.

Свинята се съгласила с твърдението, но добавила, че убийството е грях, само когато човек убива, без да му се налага, защото изпитва удовлетворение от постъпката си. Свинята обяснила още, че ежедневно умират куп пеперуди, защото птиците ги ползват за храна, а и заради лошото време, но това е съвсем естествен процес.

– Да, но аз чувам гласа на майка ми, който ми казва, че това, което направих, е много погрешно! – възразило момчето.
– Тогава му обясни всичко и нека знае, че не е прав! -отвърнала Свинята.

Тогава момчето започнало да реди някакви думи тихичко. Внезапно то се усмихнало и отпрашило в неизвестна посока. Дори не се сетило да благодари на събеседника си.
– Човеците наистина много ги бива да се забъркват в проблеми, за да могат след това с облекчение да си отдъхнат от тях. Жалко все пак за пеперудата. И тя е била другар на някого… – въздъхнала Мъдрата свиня.

Вижте още:Адски точна притча за Каин и АвелВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Apr 3 2020vsyakajena.comНевероятна притча за пръстена на цар СоломонВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Apr 1 2020vsyakajena.com

loading...