Преживявяте раздяла? С тези 5 стъпки ще успеете да се справите с тъгата по-лесно и да продължите напред

0
328

Всеки човек в някакъв момент от живота си преживява раздяла. Това е един от трудните моменти в ежедневието ни, тъй като по някакви причини сме загубили един от най-близките си хора и сега трябва да се научим отново да живеем сами и да се справим с всички емоции. Разбира се, основна емоция, когато става дума за раздяла, е тъгата, но често тя е придружена и от други негативни емоции, в зависимост от обстоятелствата покрай разрива в отношенията. Особено, когато раздялата не е провокирана от наша страна, тогава емоциите са твърде много и често не можем да се справим с тях по най-добрия или най-бързия начин, а това не само пречи на нормалния ни начин на живот, но и не е здравословно, защото можем да попаднем в едно постоянно меланхолично настроение и дори депресия. Затова и днес ви представяме 5 съвета, които обезателно ще ви помогнат поне да подредите мислите в главата си и да се справите с този тежък период по-лесно и бързо.
1. Тъгуване
Ясно е, че ако капсулираме емоциите и не им дадем открит израз, то преживяването на раздялата ще бъде твърде болезнено и много по-дълго от нормалното. Затова е добре да започнем точно оттам – да оставим тъгата ни да се излее навън.Ето кои са 5-те знака, че сте готови отново да се влюбите, след преживяване на болезнена раздялаЗа съжаление, понякога в любовта нещата не вървят по план и по начина, по който ни се иска. Дори и в…Dec 1 2018vsyakajena.com

2. Край
Когато се касае до по-дълготрайна връзка, често се случва така, че партньорите са разделени, но се връщат един към друг, просто защото се познават твърде добре и са свикнали с присъствието си. За да можете да продължите напред обаче е важно да сложите край. Абсолютен и категоричен край. Не отваряйте социалните му профили, не му звънете, не му пишете. Само така ще можете да го преживеете.
3. Спиране на общуването
Да поддържате приятелски отношения с ваш предишен приятел е почти невъзможно. И не е здравословно, защото шансът да повторите грешки от миналото е много голям. За да преживеете някого напълно е важно просто да приключите взаимоотношенията си с него веднъж и завинаги.
4. Почивка
Когато вече е минало малко време от раздялата е добре да си намерите хоби или нещо, с което да се разсейвате от емоциите. Това може да е някакво самостоятелно занимание, но може и да разчитате просто на излизания с приятели, за да се забавлявате и да се върнете към социалния си живот постепенно и навреме.
5. Външен вид
Когато сме в период на тъгуване, често занемаряваме външния си вид, защото просто към момента той не ни вълнува. Когато обаче започнем да полагаме грижи за себе си отново ще видим, че всъщност това ни носи удовлетворение и желание да излезем и да се запознаем с нови хора…и да продължим с живота си.
Яна ВОЙНОВАЕто кои са репликите, по които ще познаете, че със сигурност ви очаква раздяла! Не ги пренебрегвайтеМного пъти сме се оказвали във връзка, в която се замисляме дали ще продължи още дълго, чудим се защ…Nov 16 2018vsyakajena.com