За жените след 30 години има само две категории – на „семейни“ или на „стари моми“

0
561

Живеем във време на етикети – смело ги слагаме, когато обсъждаме теми като с*ксуални предпочитания, социално положение, местоположение, образование, килограми и какво ли още не. По дрехите посрещаме и по ума изпращаме. Съдим за хората по мигновено, без да се замислим и без да им позволяваме да ни докажат, че са личности, а не част от стереотип. И както ние самите се изявяваме съдници, така пак ние ставаме жертва на същите тези предразсъдъци.
А ето и една често обсъждана категория – да си жена в България над 30 години и да не си обвързана не е житейско състояние или избор, а се възприема като огромен женски провал. Няма значение, че имаш две магистратури, знаеш 2 или 3 езика и работиш престижна и удовлетворяваща те работа.Там някъде се крие Перфектния мъж, който чака своята също толкова Перфектна жена. Този мъж няма да ви изневериИма хора, които твърдят, че не сме създадени за моногамни връзки. Има и хора, които могат цял живот …Aug 13 2017vsyakajena.com

Сякаш виждаш в очите на родителите си – добре се справи, но защо не правиш това, което се очаква от теб като жена – да имаш семейство и деца. Семейните събирания вече са натоварени с лепкави и конкретни въпроси – с кой, кога, защо не този. А и всички онези близки и далечни роднини (които може би ще видиш най-много още един път в живота си), задават подобни въпроси – кога ще се омъжиш и кога ще родиш, сякаш отговорите зависят изцяло от теб самата или пък техните семейни модели са идеални. Факт е, че точно тези които най-настояват да си обвързана на определена възраст, са тези които са най-нещастни в собствените си връзки. А и още от детските приказки ни се втълпява идеала за Единствения, Любовта? Можем ли е да се венчаем и да създадем поколение, само за да угодим на някого? Отговорът сам по себе си е ясен.
За съжаление Индустрията за Единствения е навсякъде, а жените след 30 са поставяни само в две рамки – на семейните или на т.нар. стари моми. Изобщо да си сам е етикет, който води до разсъждения от типа – на този/тази му има нещо, щом досега не се е „излъгал“.
Да, ние също сме наясно, че биологичният ни часовник тиктака. Но също така сме наясно, че времето, в което живеем, дава много повече възможности и на хората, които не са обвързани, да живеят пълноценно и извън категорията „семейното щастие“. И да, това е представата за щастие, към която повечето се стремим, но защо да е на всяка цена. Приятни емоции можем да открием в хубава книга, интересен филм, вечеря с приятели, целувката на домашния любимец и какво ли още не. Да си с партньор е прекрасно, но срещата с подходящ човек е следствие на дълбока и осъзната вътрешна промяна, която можеш само ти да направиш.Близките ме съветват да сключа предбрачен договор, но жената е с по-ниско социално положение, чудя се как да постъпяАз съм мъж на 38 г. Работя като архитект и мога да кажа, че доходът ми е много добър. Едно дете съм,…Aug 15 2017vsyakajena.com