Полезно ли е да спим с чорапи

0
643
чорапи

Спането е важна част от ежедневието на всеки от нас. Именно по тази причина, всеки човек си има някакъв начин, по който обича да спи, за да му е удобно и приятно. Понякога ни се случва дори да спим с чорапи. Но какъв би бил ефектът от това за организма ни? Вижте в редовете по-долу. Много хора предпочитат да спят с чорапи, предават от zdrave.to. Удобно е, а и краката им не замръзват. Здравословно ли е обаче това. Експертите отговориха на този въпрос.

Нарушения на кръвообращението
Навикът да не сваляте чорапите си преди лягане може да доведе до проблеми с кръвообращението. През целия ден краката се подуват, а еластичните ленти на глезените само влошават ситуацията. Те могат да нарушат кръвообращението.

Нарушаване на съня
Експерти са на мнение, че чорапите могат да повлияят на качеството на съня. На подсъзнателно ниво човек иска да оголи краката си, което води до дискомфорт по време на спане.

Гъбични инфекции
С чорапи краката не дишат и започват да се потят. Това са идеални условия за размножаването на гъбички. Освен това през нощта се образува неприятна миризма. Освен това не трябва да лягате в леглото с чорапите, с които сте били през деня. Необходимо е да ги измиете и да облечете чисти.

Чорап е част от облеклото и представлява тъкан или плетен артикул за носене на стъпалото. Височината му варира, но остава под коляното. Той прилепва плътно по ходилото и глезена. Чорапите имат няколко предназначения: да предпазват крака от нараняване от обувките, да го топлят и да го пазят чист, за медицински цели, както и за цялостно удобство, а понякога и заради модни тенденции. Те се изработват от най-разнообразни материали като памук, вълна, найлон, полиестер, лен или комбинация от тях. Срещат се в най-разнообразни цветове. Чорапите биват мъжки, дамски и детски и се продават на чифтове. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Какви са причините да спим повече от 10 часа дневноПо принцип се счита, че на човек са му необходими по около 8 часа сън дневно, за да бъде в добро пси…Jul 8 2020vsyakajena.comУчените разкриха в колко часа задължително трябва да си легнем да спимСънят е жизненоважен за всеки човек. Понякога обаче не можем да си направим хубав режим и спим в стр…May 7 2020vsyakajena.com