Оценете докъде се простира вашата природна интелигентност, според тези много точни 19 признака

0
191

Жалко е ако не разпознавате грешките си и трябва да ви ги посочват, защото това е свидетелство за вашата недостатъчна интелигентност… По правило, високоинтелигентните личности са твърде критични към себе си – така те занижават обаче своите способности, което води до понижаване на тяхното самочувствие… Ето факторите, по които може да се ориентирате, колко близко сте вие до категорията на „умните“ хора.
1) Ако сте първородното дете в семейството, то психологичният контакт, който сте имали с родителите си, ви осигурява леко предимство пред второто и следващите деца.
2) Ако не сте били „отбити“ рано – рано, а майка ви е кърмила редовно, то, при положение че имате и специфична генетична версия, може да очаквате да сте получили повече точки при провеждане на IQ тестове.
3) Ако към 40-та си година се отпуснете и започвате да пълнеете, то едва ли вашето IQ ще да е било високо, защото това показва, че не сте възприли здравословния начин на живот като основа за вашето развитие: широката талия предполага да сте с ниска познавателна способност.

4) Ако имате „слух“ по рождение и сте вземали уроци по музика (пеене, свирене на инструмент) на възраст 4 – 6 години, то това е развило вече съществуващи у вас когнитивни качества, което се е отразявало позитивно и на вашето IQ.
5) Учудващо, ако сте предпочели котка пред куче – като домашен любимец, то следва да сте имали по-високи резултати от тестове за когнитивните си способности.
6) Ако сте левичари (отнася се преди всичко до мъжкия пол), то определено сте склонни към т. нар. „разклонено мислене“, позволяващо ви да генерирате свободно нови идеи и изобретения, т.е. проявявате висок коефициент на интелигентност.
7) Ако сте расли по-високи от връстниците си, то и вашите когнитивни QI-тестовете трябва да са давали по-добри резултати, а понастоящем, твърде вероятно е да се радвате на завидно благосъстояние – плод на вашата висока интелигентност.
8) Ако сте се научили да четете рано – още на 4 – 5 годишна възраст, то това със сигурност означава увеличена както вербална, така и невербална способност и когнитивни възможности.
9) Ако сте били любопитно дете и въпросът „Защо?“ не е слизал от устата ви, то тази начална любознателност се е трансформирала – когато сте възрастни – в максимата „колкото повече знаете, толкова повече ви се иска да знаете“.Този психологически тест е изключително точен. Единственото, което се изисква е да кажете кои не са семействоЗнаете ли, че връзките са също толкова важни за физическото ви здраве, колкото диетата и упражненият…Jul 25 2018vsyakajena.com

10) Ако проявявате абстрактно мислене и вербална интелигентност, позволяващи ви да се шегувате и измисляте смешки и вицове, с което ставате особено забавни за околните.
11) Ако проявявате тревожност, там където другите нехаят, то в умствено отношение сте със сигурност над тях.
12) Ако в кабинета ви цари безпорядък, то така подхранвате изобретателността си (ако по природа не сте си мърляч!)
13) Ако обичате да „будувате“, творейки нощно време, то това означава и по-висок QI в сравнение с поспаливковците.
14) Ако на тестовете за критично мислене в ранните си тийнейджърски години сте показвали високи резултати, то е очаквано с лекота – без да полагате прекомерни усилия – да защитите докторантура, да публикувате патент или книга.
15) Ако сте с интровертна насоченост и често предпочитате да оставате сами, то със сигурност сте по-интелигентни от много екстровертни личности, които обичат да бъдат постоянно сред хора и да се забавляват с приятели.

16) Ако сте правили секс за първи път в късните си тийнейджърски години, то, може би, това се дължи не на природна срамежливост или липса на желание, а на силно селективен подход, характерен при по-умните личности.
17) Ако живеете в добре устроен за студенти и пешеходци град, то почти сигурно сте с висок коефициент на интелигентност.
18) И нещо трудно обяснимо – ако пиете повече алкохол понастоящем, когато сте в зряла възраст, то, през детските и юношеските си години сте показвали, по правило, много добри резултати на тестовете за интелигентност.
19) А ето и нещо още по-шокиращо – ако приемате забранени наркотични вещества, то не се чудете, че вашето IQ като дете да е бил забележимо по-висок от този на неизползващите понастоящем наркотици ваши връстници – поне за това подсказват статистически данни от неотдавнашни изследвания във Великобритания (но в каква степен това важи и за България…?)Този тест се прави само за минутка и е изключително точен. Изберете цвете и се опознайтеИма ли жена, която не обича цветята? Тези, които казват, че не обичат, са лукави. Просто някой жени …Jul 25 2018vsyakajena.com