Никога не казвайте тези 5 фрази, ако искате да запазите връзката си здрава и щастлива

0
363

Никоя връзка не е лесна. Може да има караници, да се появят спорове и в пиков момент всички ние понякога можем да кажем неща, които не искаме да казваме, споделят от beu.bg. Докато устните ни често изговарят неща, които мозъка ни не е обработил, важно е да се уверим, че не казваме нещо по време на спор, което може да доведе до дълбоко наранени чувства или загуба на доверие – или дори да влоши спора! Така че, дори и в разгара на спор, определено има неща, които не бива да се казват. Тук са 5 фрази, които НИКОГА не трябва да казвате в една връзка:
1. „Преувеличаваш“.
Това е най-лесният начин да обезсилите и обезцените емоциите на някого. Предположението, че вашият партньор реагира прекалено, е най-лесният начин да се стигне до наранени чувства. Освен това, в средата на един спор, емоциите са повишени. Определяйки ги като преувеличени или ненужни, само ще накара другия човек да се разстрои.
2. „ТИ ме разочарова.“
Дори ако вашият партньор ви разочарова, най-добре е да обясните точно как и защо. Вместо да говорите за разочарование и да карате другия да се чувства виновен, опитайте се да обясните очакванията, които сте имали и какво може да се направи в бъдеще, за да помогнете на вас и вашият партньор да постигнете заедно необходимата цел.Чудите се дали връзката ви ще е трайна? Ето кои 6 типа взаимоотношения издържат най-многоОткъде знаеш, че връзката ти ще продължи? Откъде знаете, че сегашния е “единственият”? Не би ли било…Aug 26 2018vsyakajena.com

3. „Успокой се.“
Няма нищо, което да може да разпали някого повече, отколкото да чуе някой да му казва да се успокои, когато дори не е близо до преувеличение.Ако хвърлят предмети или крещят, това може да е подходяща фраза. Ако обаче партньора ви е разстроен и изразява емоциите си, макар и страстно, да му кажете да се „успокои“ ще има само обратен ефект – като същевременно омаловажава чувствата му.Най-добре е да позволите на другия човек да каже каквото иска и да изрази чувствата си.
4. „Зарежи”
Понякога всички трябва да се отдръпнем от аргумента заради собственото си психическо здраве. Има обаче правилен и грешен начин да направите това. Според лицензирания съветник по психично здраве Ники Нанс, „Не казвай нищо пренебрежително в разговора, за да избегнеш нещо неприятно. Отхвърлянето на разговор в средата омаловажава значението на връзката и кара партньора ви да се чувства неизслушан“. Ако спорът става твърде голям, просто питаме „Можем ли да си починем от това?“. Дискусията може да спре, докато и двамата се чувстват по-способни да продължат. Обаче, да кажеш на някого, „зарежи“, спира дискусията, заключвайки вратата и изхвърляйки ключа.
5. „Ти си такъв …“
Ако това е последвано от всякакъв вид ругатня, или нещо друго освен „… мил и грижовен партньор“, може да искате да се откажете от това изречение.Всъщност, човек може да се почувства легитимно наранен, когато партньорът му прибягва до обиди или кълне в средата на спора.Понякога казваме неща, които не искаме да кажем – и не винаги можем да си вземем думите обратно.Ако връзката ви притежава тези 4 признака, то тя е зряла и осъзнатаНавлизаме в определен период от време, когато отношенията са готови да преминат през основно престру…Aug 22 2018vsyakajena.com