Невероятно точна притча за помощта

0
248
помощта

Всяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни и приятни за четене. Те често са с малък обем, а сентенцията е достатъчно ясно обособена. Друга особеност е, че всеки от нас трябва да я прочете и сам за себе си да изведе кое е най-важното. Притчите обикновено ни показват някои детайли, които сме пропуснали, но са ключови. Затова и днес ви представяме една притча за помощта.

В едно село живеел сам възрастен мъж, пишат от sanovnik.bg. Той разполагал с градина и искал да си насее зеленчуци, но бил прекалено стар, за да обработи земята. Бил и много беден, така че не можел да плати на никого да свърши тази работа. Старецът имал син, който от години бил в затвора, ето защо и на него не можел да разчита. Клетият мъж се чувствал в безизходица и имал нужда сподели с някого за своето страдание. За това един ден седнал и написал писмо на своя син.

В него той обяснил, че силно желае да прекопае градината си, но е прекалено слаб, за да го стори. Той укорил сина си, че ако не се е намирал в затвора, е можел да му помогне с това начинание. Старецът пратил писмото и си помислил, че то може даже да не стигне до младия мъж. Само две седмици по-късно обаче той получил отговор. В телеграмата от сина му пишело:

Татко,
Не се опитвай да прекопаваш нашата градина, защото там са скрити опасни оръжия. На другия ден цялата къща на стареца била обградена от полицаи. В опит да открият оръжията, за които става въпрос в телеграмата на затворника, те разкопали цялата градина.

Два дни по-късно самотният старец получил нова вест от сина си. Във втората телеграма пишело:
Скъпи татко,
Вече можеш да засееш, каквито пожелаеш зеленчуци. Сторих за теб всичко, на което съм способен оттук.

Вижте още:Притча за момчето и черешата ни кара да се замислимВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Jul 17 2020vsyakajena.comАдски поучителна притча за вързаната коткаВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Jul 15 2020vsyakajena.com

loading...