Как да кажем на някого, че го обичаме за първи път

път

Първият път може да е плашещ… затова го направете забавен, пишат от dama.bg! Спомням си много добре, когато се влюбвах в приятеля ми. Бяхме приятели три месеца, преди да разберем, че е нещо повече от приятелство. Знаех, че го обичам, но бях твърде уплашена да кажа “Обичам те.” Вместо това един ден му казах: “Внимателна съм с думите си.” Той се усмихна и каза същото и около месец си повтаряхме тези думички, замествайки с тях “внимателната” фраза. Чаках перфектния момент. Това беше любовта на живота ми и исках да му кажа, че го обичам в перфектния миг.

Е, какво се случи? Лежахме си в леглото един ден и се закачахме, когато аз му казах: “Не те обичам само заради пакета ти.” Тогава осъзнах какво съм казала, той също разбра и се гледахме втренчено… след което избухнахме в смях. Той направи подобно изказване и бум! Любовта ни един към друг беше официално обявена. Обожавам историята ни, макар и да знам, че не е това, за което си мечтае всяко момиче. И така казано, има начин да създадете перфектния момент за вас и вашата връзка. Ето пет съвета как (и кога) да кажете “Обичам те” по начин, който кара и двама ви да се усмихнете и да бъдете обичани.Психологията отсече: Има 7 вида любов, а само малцина изпитват последнияРобърт Стърнберг разработи три компонентна теория за любовта, която включва емоционална близост, стр…Sep 18 2018vsyakajena.com

1. Уверете се, че наистина го мислите
Първата стъпка към това да кажете на някого, че го обичате за първи път, е това да се уверите, че наистина го мислите. “Обичам те” е голяма крачка, а ако го казвате, за да накарате мъжа да ви харесва или защото се чувствате уязвими – или пък просто защото искате да го кажете, без да сте сигурни, просто не го правете. Изчакайте, докато наистина обичате човека, преди да кажете думите. Не го форсирайте. Истинската любов е важна и не трябва да бъде преструвка.
2.Изберете перфектната обстановка
Изборът на перфектната обстановка може да бъде важна част от това да кажете на някого, че го обичате. Всяка двойка е различна и това, което работи за едни, не е подходящо за други. Какво би било идеалното място за вас и вашия човек? Обичате ли плажа? Ами бара, в който се запознахте? Покрив по време на залез? Пред приятелите си? Помислете за това какво би било идеално за вас като двойка и какво ще ви накара да почувствате тези думи наистина специални.
3. Гледайте го в очите
Най-добрият начин някой наистина да чуе и разбере, когато казвате нещо толкова важно, е да правите директен контакт с очи, докато говорите. Помислете си за пътите, в които някой ви е казвал нещо важно, но не е гледал към вас. Важността на това изказване намаля ли заради липсата на зрителен контакт? Наистина ли повярвахте на думите му? Ключово е да гледате половинката си в очите, когато казвате “Обичам те”! Нека знае, че наистина го мислите.
4. Позволете наистина да го почувства
Думите са наистина значими, но такива са и действията. Да кажете на любимия, че го обичате е важно, но да го покажете е дори по-важно. Действията може да бъдат малки – като например да го държите за ръка или пък по-големи – да направите любимото му нещо в леглото. Може и да са огромни – да вечеряте с майка му всяка неделя. Помислете за пътите, в които сте били във връзка и мъжът ви казва, че ви обича, но след това изчезва или не се държи добре. Това накара ли ви да се чувствате обичани? Затова казвайте на любимия, че го обичате, но и го показвайте.Психологията разкри кои са топ 10 на причините, поради които привличаме неподходящите мъжеТи си умна и секси. Имаш чувство за хумор и знаеш какво искаш в живота. Защо тогава е толкова трудно…Sep 14 2018vsyakajena.com