Как да забравим за сладкото само за седмица

0
213
сладкото

Много от нас водят постоянна борба със сладкото. То е изкушение, определено, но в същото време е сред големите врагове на стройната и изваяна фигура, която много хора бленуват. Днес ще ви представим съвет от топ диетолог, който разкрива как да забравим за сладкото, при това само за седмица.

Шведският диетолог Фредерик Паулун обобщи някои лесни правила, които позволяват да се отървем от страстта към сладкото само за седмица, предават от actualno.com. Преди всичко ще трябва да се откажем от всички продукти, съдържащи т. нар. бързи въглехидрати. По-чувствителните хора ще трябва да се откажат и от плодовете, предупреждава специалистът. Едва след няколко седмици ще може да се върнат към тях, пише РИА Новости. За да може процесът да протича по-лесно Паулун съветва хората да се движат повече, да избягват стреса, да пият много вода, да се наспиват и да увеличат употребата на храна, богата на белтъчини.

Десерти са ястия, което се предлагат в края на храненето. Те обикновено представляват леки и сладки храни и напитки като десертно вино или ликьор, но може да включват кафе, сирене, ядки или други солени храни. В по-голямата част от Централна и Западна Африка не съществува традиция за поднасяне на десерт след хранене.

Терминът „десерт“ включва към себе си много сладкарски изделия като торти, плодови пайове (тарт), бисквити, бисквит, желатин, сладкиши, сладоледи, пайове, пудинги, крем карамел, сладки супи. Плодовете също са често използван десерт, поради естествения си сладък вкус. Някои култури подслаждат на храни, които са солени, за да създадат свои десерти.

В ботаниката плод (на латински: Fructus, – us) е узрелият яйчник, заедно със семената, на цъфтящото растение. В ежедневната реч понятията са доста противоречиви. Когато плодовете на растенията се разглеждат като храна, думата плод обикновено се отнася само до сладките и месести плодове, например на сливата, ябълката или на портокала.

Много често срещани зеленчуци, а също така ядки и зърнени храни, са плодове на растенията от ботаническа гледна точка. Някои зеленчуци, които не се смятат за плодове в готварството, са плодове за ботаниката. Между тях са доматите, патладжаните и пипера. Други зеленчуци, които са плодове за ботаниката, като диня, тиква, пъпеш, се възприемат и от консуматора като плодове. Срещат се и случаи, в които продукт, който се смята за „плод“ в кулинарията, не е плод в ботаническия смисъл – например ревенът, при който само стъблото (дръжката на листото) става за ядене. Някои подправки като бахарът и индийското орехче също са плодове.

Вижте още:5 хитрини, с които да контролираме глада за сладкоГладът за сладко е бич за всяка жена, пък и за всеки човек, който си умира за нещо сладичко, с което…Jul 21 2019vsyakajena.comВсеки обича сладко и вредни храни, но те се „лепят“ по тялото ни. Ето колко километра трябва да ходим, за да изгорим различните вкусотииКолкото и да се стремим да водим здравословен начин на живот и да се самоубеждаваме, че не се нуждае…Dec 24 2018vsyakajena.com