Ето кои навици на неуверените хора им пречат в любовта. Вие притежавате ли ги?

0
363

„Не съм достатъчно красив/а!“, „Не се чувствам обичан/а“, „Ти ми изневеряваш!“… Това са фрази, които може би всеки от вас е чувал на някакъв етап от любовния си живот. Те принадлежат на неуверените хора, с които връзката може да бъде изпитание. Защо за тях е трудно да намерят любовта, вижте в следващите редове, предлагат от az-jenata.bg.
Търсят постоянно одобрение
Хората, които не вярват в себе си, постоянно се нуждаят от потвърждение, че са желани, харесвани, обичани. Те се съмняват във всяко действие или дума на партньора си. Комуникацията с някого, който вижда само отрицателните страни на нещата, който представя себе си като жертва без да има логична причина, е трудна. Трудно е и поддържането на любовна връзка. Той или тя постоянно търсят одобрение за външността си, доказателства, че половинката им не им изневерява.
Съсредоточават се върху себе си и своите емоции
Несигурните хора, освен че не харесват себе си, проявяват и голяма доза егоизъм. В любовна връзка това означава, че диалозите се въртят около емоциите, нуждите само на единия партньор, в случая на несигурния. Те не се вълнуват как действат спрямо половинката си, от какво се нуждае той или тя. Емоционалното опустошаване, което нанасят върху партньора си, може да им попречи да създадат дълготрайна и пълноценна връзка.Ние ги смятаме за сладки, а всъщност мъжете ненавиждат тези женски навициВъпроси за бившата, много въпроси по принцип, настроенията на предменструалния синдром, липса на жел…Sep 3 2018vsyakajena.com

Склонни са към изневяра
Една самоуверена личност не се нуждае от потвърждение за това колко е стойностна и какви качества притежава. От друга страна, самочувствието на тези, които не обичат себе си, зависи от другите. Те се съмняват в своята красота, качества, страдат от дефицит на внимание. Дори и да имат любовна връзка, те биха могли да изневерят на половинката си, обвинявайки я в това, че не ги дарява с достатъчно внимание и любов.
Опитват се непрекъснато да се доказват
Според специалисти, хората, които са твърде критични към себе си имат невротичен тип личност. Те са неспокойни и нетърпеливи без причина. Никога не са достатъчно доволни от себе си и другите и постоянно преследват идеала в любовта, работата. Постоянно се опитват да се доказват пред себе си и другите. Дали връзка с такава личност може да е спокойна и пълноценна?
Ревност, която минава границите
Ревността е характерна черта на хората, които не са сигурни в себе си. За тях е трудно да се доверят на половинката си, постоянно проверяват дали не са мамени в любовта, търсят скрити доказателства за евентуална изневяра. Вместо да се фокусират върху изграждането на доверие и добра комуникация, те се превръщат в преследвачи на партньорите си.Връзката ви не върви? Ето кои са седемте най-вероятни причини за трусовете в любовтаВсички взаимоотношения, независимо дали са интимни или платонични, преминават през различни етапи. О…Apr 1 2018vsyakajena.com