Ето как мисли детето без братя и сестри

0
412
братя

Всяко семейство е различно. Обикновено това се определя от родителите, които имат някакви определени планове, мечти и желания, които определят начина им на живот и съответно този на децата им. В миналото хората са имали много деца, но за съжаление, много от тях не са успявали да оцелеят, заради болести или бедност. В днешно време стандартът на живот значително се е вдигнал и медицината е много напреднала, но хората започват да раждат по-малко деца. Все по-често се виждат семейства, в които има само по едно дете.

На всички ни е ясно, че между децата, които са расли сами и тези, които имат братя и сестри, има разлика. И това е съвсем нормално. Обикновено се смята, че децата, които живеят без братя и сестри са по-егоистични и по-емоционални, защото вниманието е било изцяло насочено към тях и не са имали с кого да делят каквото и да било. Също така се смята, че самите деца се поддават по-лесно на страховете на родителите, които те несъзнателно им предават.Психолозите съветват: Как да развием твореца в детето сиЧесто сме чували следното: „Моето дете е добро по математика, но никак не му се отдават изкуствата и…Feb 27 2019vsyakajena.com

Психологът Тони Фалбо обаче в края на миналия век оформя тезата, че тези твърдения не са верни и според нея разликите между двата случая не са толкова драстични, колкото се смята от обществото. Според нея единствената съществена разлика между тях е, че единствените деца имат по-силна връзка с родителите си от тези, които имат братя и сестри. Миналата година бе направено нова проучване по темата от учени в Университета за приложни науки във Франкфурт.

Те са провели мащабно изследване, според което 25 % от децата без братя и сестри смятат връзката си с родителите си за „доверителна“. Това значи, че единствените деца могат по-лесно да споделят с родителите си трудностите, които имат, защото се чувстват по-близки до тях. Китайски учени също правят изследвания по въпроса и откриват нещо интересно в мозъка на децата. Според изследванията им мозъците на децата без братя и сестри има повече сиво вещество супермагнитната извивка. Тази област в мозъка отговаря за творчеството и въображението, което значи, че те имат по-развито въображение от другите. В същото време единствените деца имат по-малко клетки в предния лоб, който отговаря за толерантността и емпатията, което ги прави по-нетърпеливи и категорични от децата, израсли с брат или сестра.
Яна ВОЙНОВАЕто какво е детето ни, според месеца на ражданеЗнаете ли, че в известна степен месецът на раждане разкрива личността ни? Тя се формира още от детск…Feb 14 2019vsyakajena.com