Ето как да разберем дали сме работохолици

0
124
работохолици

Работата е нещо, до което всеки от нас опира в даден момент. И колкото и да смятаме, че можем да минем и без да работим, истината е, че работата ни дава много възможности, които друга дейност не може да ни предложи. От една страна е възможността да се запознаем с нови хора и да създадем приятелства, а от друга страна са възможностите за личностно развитие и научаване на нови знания, че дори и развиване на нови интереси и хобита.

Някои хора приемат работата като средство за постигане на определени цели, докато други възприемат работата като самоцел. Да бъдеш амбициозен и старателен в работата си не е лошо само по себе си, но когато се превърнем в заклети работохолици, това вече може да се превърне в проблем. Причината за това е, че хората, които са работохолици, често позволяват работата да обсеби целия им живот и пропускат всичко останало. Днес ще ви представим 5 признака, които показват, че може би работите твърде много и е време да се замислите дали си струва.

1. Притеснение или тревожност, когато не работите
Работохолиците не умеят да се насладят на времето, когато не работят. В по-тежките случаи те дори не си взимат отпуска, просто защото не изпитват нужда от почивка, а това е много нездравословно, защото организмът и мозъкът ни просто имат нужда от почивка, независимо от това колко обичаме работата си. Ето как да сме стилни в работата тази годинаВсички си признаваме, че понякога се обличаме скучно и по правилата по една или друг причина. Ако об…Mar 13 2019vsyakajena.com

2. Работата е първия ви приоритет
Когато работата застане твърдо на първо място в живота ви, пред децата, пред близките, пред приятелите, това определено е знак, че нещо не е наред. Има по-важни неща в живота от работата и ако не го разбирате, то е въпрос на време да се отдалечите сами от всички останали и да останете сами.

3. Липса на свободно време
Както вече споменахме почивката е много важна. Но работохолиците не искат да почиват, защото за тях винаги има нещо, което може да се свърши в офиса. Те буквално нямат и една минута свободно време и не го приемат за странно или нетипично, напротив.

4. Не признавате, че това е проблем
Обикновено този тип хора не виждат какво лошо има в това да обичат работата си. И по принцип е добре, когато един човек се чувства добре на работното си място, защото така е по-продуктивен. Но дори и тогава, работата не може да замести всички останали компоненти на живота и обикновено работохолиците не го признават дори и пред себе си.

5. Не сте щастливи
Обикновено, дори и да не си признават, в един момент дори и на работохолиците това ежедневие им идва в повече. Но те не знаят какво друго да правят с времето си и попадат в един омагьосан кръг, от който се излиза трудно.
Яна ВОЙНОВА5 неща, за които да не се страхувате да преговаряте на работаПървото впечатление е много важно за всеки вид общуване, но когато става въпрос за работа е от ключо…Jan 25 2019vsyakajena.com

loading...