душата

Душата на човек е едно от най-интересните и най-обсъжданите неща в човешкото тяло. Няма точно определение на това какво е душата или как точно тя се формира. Това, което е ясно е, че тежи 21 грама. Този факт е установен, след като учен измерва тялото на човек преди смъртта и малко след настъпване на смъртта, като установява, че разликата е точно 21 грама. Счита се, че душата напуска тялото след смъртта, но не умира. Душите ни са безсмъртни и много хора вярват, че се прераждат. На практика, според привържениците на тази теория, всеки човек има минали животи, които обаче никой от нас не помни, по неясни причини. Интересното е, че има деца, които имат спомени, които не са техни. И хората твърдят, че това са спомените на душите им от предишните им животи. Дали това е така или не, не е научно доказано, но така или иначе има няколко начина, по които да разберем дали нашата душа е млада и това е първото й раждане или пък е стара и вече се е прераждала.
1. Обичате усамотението
Когато душата на един човек вече е живяла няколко живота, тя няма нужда от много забавление. Тя има нужда от спокойствие и съответно човекът се стреми към него. Ако предпочитате по–малките компании, по-задушевната обстановка и времето, прекарано насаме, то определено не сте млада душа.Поучителна притча: За товара ни, душата и прошкатаВсяка притча, която четем съдържа в себе си определена поука. Хубавото на притчите е, че те могат да…Jan 21 2019vsyakajena.com

2. Изобретателност
Един от признаците на старите души е изобретателността. Тя се дължи на опита, натрупан в миналите животи. Дори и да не си ги спомняме, на подсъзнателно ниво, целият този опит стои като запас и ние черпим от него без да се усетим.
3. Мъдрост
Често хората, чиито души са се прераждали, имат повече търпимост към останалите и лесно могат да им влязат в положението. Те мислят логично над нещата и дават много добри съвети именно защото имат много по-опитна душа. Затова, ако хората често се обръщат към вас за съвет, това е знак, че най-вероятно сте стара душа.
4. Емпатия
Хората със стари души изпитват емпатия в по-големи количества от останалите. Те обикновено са много състрадателни и то не само към усещанията на близките си, но и на непознати и животни. Те са чувствителни и емоционални и много съпричастни и се стремят да помогнат както и когато могат.
5. Духовност
Ако обичате да се въвличате в разговори за Вселената, произхода на човека и въобще всякакви духовни теми, това също е един от най-ясните признаци, че душата ви се е прераждала. Причината за това е, че младите души тепърва опознават света и първо се стремят да опознаят материалното и след това се съсредоточават върху духовното, докато старите души вече са опознали всичко материално и се насочват към духовните въпроси от съществуването ни.
Яна ВОЙНОВАЕто кои са петте неща, които непременно трябва да правим, за да привлечем сродната си душа много по-бързо!Често се чудим, дали наистина има хора, които са родени един за друг и е просто въпрос на време да с…Dec 2 2018vsyakajena.com

Коментари