Ето как да избегнем 5-те фатални грешки в брака

0
368
грешки

Бракът е съюз между двама души, който се основава на взаимно уважение и любов. Освен това обаче с него идват и някои отговорности, които всеки от партньорите трябва да понася. Разбира се, взаимоотношенията на хората са различни и всяка ситуация е индивидуална, но така или иначе има някои основни грешки, които могат да се случат на всяка двойка и да доведат до крах на брака. Затова и днес ще си поговорим за основните грешки, които допускаме с партньора си и които наистина могат да съсипят цялата ни връзка.
1. Лъжи
Лъжата е нещо, което е неприемливо във всякакви по-близки взаимоотношения, не само в брака. Ако се окаже, че партньорът ви или вие самите прибягвате до лъжи и се нуждаете от това да скриете нещо, то определено нещо не е наред. Доверието е много важно за всяка връзка, защото ако него го няма, то нито един от партньорите не може да разчита на другия и това на практика обезсмисля връзката. Тук става въпрос и за така наречените „бели лъжи“. Нещата, които му спестяваме, защото смятаме, че са дребни или незначителни. Или нещата, които той прави грешно, но ние не му казваме, защото ще го нараним. Трябва да запомним, че е по-добре да чуе истината от нас, а не от някой друг.4 лоши съвета за връзката, които не бива да следваме по никакъв начин, ако искаме да сме щастливиСъветите са част от всяко човешко взаимоотношение. Искаме или не, ние в разговорите с близки и прият…Jan 14 2019vsyakajena.com

2. Неуважение
Споровете са нормална част от хорските взаимоотношения. Ако обаче в тези спорове всеки от партньорите държи на своето и не проявява уважение към мнението на другия, това е проблем. Неуважението може да се изразява и в други аспекти от брака. Ако един от двамата не зачита желанията на другия или показва неуважение пред приятели и близки, това значи, че той наистина не изпитва такова и е по-добре да се замислим дали тази връзка е здравословна.
3. Липса на индивидуални социални контакти
Когато сме във връзка с някого е съвсем естествено да се сдобием с общи приятели и познати. Но в същото време е важно да запазим контактите си със собствените ни приятели, за да можем да се разнообразяваме от време на време, а и когато имаме индивидуални социални контакти, това ни дава още една гледна точка върху живота ни, защото винаги можем да поискаме съвет или подкрепа от нашите приятели, ако нещо не върви във връзката ни, например.
4. Контрол
Това, което трябва да си припомняме, че макар и двойка, ние сме индивидуални личности и всеки от нас има право да бъде свободен в действията си. Ако един от партньорите се опитва да контролира всяко действие на другия, това е притеснително. Това да си обвързан с някого не му дава правото да ви ограничава, забранява или пък да ви казва какво можете и какво не можете да правите. Освен това контролиращото поведение може да излезе извън контрол и да се стигне до напрегнати и неприятни ситуации, които определено слагат край на връзката.
5. Разпределяне на отговорността
Както споменахме, всеки от партньорите има определени отговорности в една връзка. Те, разбира се, са въпрос на договорка между двамата партньори, но в никакъв случай не е добре само единият да изнася тежестта на ежедневието върху плещите си, без помощ от другия. Това неминуемо ще доведе до напрежение и до спорове, които могат да се превърнат в причина за прекратяване на отношенията.
Яна ВОЙНОВАТова са 8-те най-важни знаци, които показват, че нещо във връзката ни не е наред (Част 2)Всяка раздяла е трудна и със сигурност не е най-приятния период в живота ни. Често когато се случи т…Jan 6 2019vsyakajena.com