Д-р Марк Борг е категоричен: Не искайте тези 5 неща от половинката си, ако искате щастлива връзка

0
331

В една връзка често се случва единият или другият партньор да помоли за нещо определено половинката си. Тези молби могат да бъдат позитивни или пък негативни – да го помоли да не прави нещо. Този вид общуване е съвсем нормален, когато става въпрос за ежедневни или дребни неща, но понякога ситуацията може да излезе извън контрол и тази молби да станат с ултимативен характер или пък да се превърнат в основна и единствена форма на общуване. Тогава трябва да осъзнаем, че има някакъв проблем. Днес ще ви представим мнението на д-р Марк Борг, който е семеен експерт. Неговият опит е богат, тъй като той е съветвал много двойки как да преодолеят проблемите си, за да могат да имат здрава и щастлива връзка. Според него има 5 неща, които в никакъв случай не бива да искаме от партньора си, ако искаме да не съсипем връзката си.
1. Нужди
В никакъв случай не бива да молим партньора си да пренебрегва собствените си нужди и желания, заради нас или връзката. Всеки човек е самостоятелен и има определени искания и нужди, които трябва да задоволи, за да може да обърне внимание на половинката си. Ако заставим партньора си да се откаже от себе си, то ние на практика му казваме, че не го уважаваме и не ни пука особено за него.Стефан успя да изложи половинката си Гала, без дори да се усети за гафа! Ето какво направи (СНИМКА)Една от най-известните български водещи – Гала, напоследък е все по-отворена към публиката, по отнош…Dec 12 2018vsyakajena.com

2. Убеждения
Всеки човек има собствени виждания за света и различните сфери от него. Не можем да очакваме, че някой ще промени всичките си убеждения, защото те не съвпадат с нашите. Обидно и нездравословно е да го изискваме от партньора си. Ако не можем да го приемем такъв, какъвто е, просто трябва да го пуснем да си отиде, а не да се стремим да го променяме по свое подобие.
3. Грижа за себе си
Макар да трябва да уважаваме това, че всеки иска понякога сам да се грижи за себе си, не бива и съвсем да молим партньора си да го прави. Така не само се лишаваме от близостта му, но и в крайна сметка щастлива връзка е тази, в която полагаме грижи за другия и му осигуряваме уют, спокойствие и подкрепа.
4. Амбиции
Амбициите за повечето хора дават перспектива за бъдещето. Всеки човек има някакви мечти, които често се свързват с работата и семейството. Ако карате партньора си да се откаже от тях, той ще бъде нещастен и в никакъв случай връзката ви няма да се подобри, напротив.
5. Приятели и семейство
Приятелите и семейството на другия са били там много преди вас и ако връзката не се задържи ще бъдт там и след вас. Затова в никакъв случай не бива да се опитвате да прекъснете връзката на половинката си с обкръжението му. Не само това, но когато вие си допадате с приятелите и семейството му, мнението му за вас ще бъде още по-високо.
Яна ВОЙНОВАЕто по какво се познават жените, които са склонни да изневерят на половинката си! Ще останете изумениНа всички от нас им е ясно, че има и мъже, и жени, които са по-склонни да изневерят отколкото други.…Dec 11 2018vsyakajena.com