Да бъдем по-добри: Малки жестове, с които да усмихнем някого

0
351
жестове

Важно е да имаме очи за доброто около нас, но и сами да го правим. Един малък жест може да има голямо значение и да промени деня на някого, а и ние самите ще се чувстваме по-добре. Дали ще помогнем на възрастен човек да се качи в автобуса или ще занесем красиви цветя на болния си съсед – има толкова много възможности да накараме някого да се усмихне, пишат от dama.bg. Да направиш добро на приятел или на непознат днес като че все повече се превръща в рядкост. Виж как можеш да промениш това още днес с тези малки жестове.
1. Талони за храна
Ако са ти останали допълнителни, подари ги на нуждаещи се хора. Със сигурност ще ти бъдат благодарни, а ти ще си доволна от добрата си постъпка.
2. Спестявания
Ако всяка седмица от началото на годината събираш по малко пари, две седмици преди Коледа ще имаш достатъчно, за да подариш топла вечеря на семейство в нужда. Какъв по-добър коледен жест от този?
3. Запази спомените
Предложи да бъдеш официален фотограф на рожден ден, събиране, годишнина или семейна почивка. Понякога хората са твърде заети с подготовката на празничните събития, за да снимат.Преслава и Галена трогнати от жест на Митко Пайнера (Снимки)Преслава и Галена са две певици, които имат много дълга и успешна кариера зад гърбовете си. Двете за…Feb 1 2019vsyakajena.com

4. Посади дърво
Знаем, че едно от нещата, които всеки трябва да направи в живота си, е да засади дърво. Няма нищо по-хубаво от това да споделиш този момент със семейството си.
5. Семейни обаждания
Дори да си много заета, намирай време да се обадиш на родителите и на баба си и дядо си. Със сигурност ще се зарадват много, а и ще разкажеш деня си на най-важните хора.
6. Малка изненада
Накарайте детето си да се усмихне, като сложиш бележка със сладко послание в кутията му за обяд. Не забравяй да му показваш колко го обичаш всеки ден.
7. Сладки целувки
Същото важи и за съпруга ти. Остави и на неговата възглавница мила бележка с няколко блокчета шоколад.
8. Мила усмивка
Просто поздрави някого. Усмихни му се и ще направиш хубав и неговия ден.
9. Мило послание
Намери време да напишеш и изпратиш послание и на по-възрастен приятел или съсед. Ще заредиш деня му с добро настроение.

10. Бъди приятел в нужда
Отиди в местната детска болница и развесели децата като им прочетеш любимите им книги. Бъди им приятел и те ще те заредят с много положителна енергия.
11. Помогни на възрастен човек
Тези хора се нуждаят най-много от помощта ни. Още днес можеш да помогнеш на някоя баба или да дядо да пресече безопасно улицата или да се изкачи по трудни стълби.
12. Не забравяй да благодариш
Напиши на ръка благодарствена бележка. Този малък жест няма как да остане неоценен.
13. Покажи какво харесваш в приятелите си
На хартия напиши нещата, което обичаш в приятел или любим човек и сложи листчетата в бурканче. Подари го на приятел като го помолиш да чете по едно листче всяка сутрин в понеделник, за да започва седмицата си с добро настроение.
14. Грижа за домашните любимци
Котките и кучетата също се нуждаят от обич. Посети със семейството си някой приют за животни. Дори да не можеш да вземеш пухкав приятел у дома, поиграй с тях за час.
15. Подари играчки
Ако близо до теб има деца, които са загубили вещите си след пожар, събери играчки и ги предай на местната пожарна. Така при следващия пожар ще могат да зарадват децата.Дзен философията или как да изградим щастието сиКолкото повече мразим едно нещо, толкова повече сме привлечени от него. Омразата води до задънена ул…Feb 11 2019vsyakajena.com