Всяка жена седи по този начин, а той е пагубен

0
561
по този начин

Днес ще си поговорим за стойката ни по време на седене. Става въпрос за това, че повечето дами седим по този начин, без да се замисляме, че това може да е опасно за здравето ни, а именно – с кръстосани крака. На пръв поглед това е поза, която е стилна, нежна и приляга на жените. Но се оказва, че тя крие някои опасности, с които е добре да сме наясно.

Всички имаме какви ли не лоши навици, а за повечето от тях или не предполагаме или дори не се усещам, предават от jenata.blitz.bgе. Това са например стискането на пъпките, необръщането на внимание на стойката, която заемаме или пък пиенето на кафе през нощта.

Много често дори не подозираме и не се усещаме, че нашите действия може да имат кошмарни резултати върху здравето и организма ни. Те не винаги са от полза за тялото ни и състоянието ни. Има една поза в която жените много често стоят. Знаете ли, че кръстосването на краката освен, че уж изглежда елегантно и секси е много вредно.

Повечето от нас седят така в офиса пред компютъра, на кафе с приятелки, че дори и в градския транспорт. Последиците обаче може да са страшни. Позволено е да се кръстосват крака от време на време, но сядането за няколко часа в тази поза не се препоръчва. Има 4 причини, поради които трябва да забравите за този си навик, преди да е станало прекалено късно. Ето какви са фаталните последствия за здравето ви от едно невинно уж кръстосване на краката.

Кръвното налягане се повишава
Точно така, връзката между любимата ви поза за седене и високото кръвно налягане и много голяма и здрава, според проучвания. Учени смятат, че този навик наистина повишава кръвното. Според експерти тази стойка повишава систолното кръвно със 7%, а диастолното с 2%. Такъв скок не е опасен за младите хора, но за по-възрастните и тези, които имат проблем с високото кръвно, може да е пагубен.

Болки в гърба и шията
Физиотерапевти смятат, че болките в гърба и шията се дължат именно на дългото или често седене с кръстосани крака. „Постоянното седене в това положение е една от основните причини за болки в гърба и шията, както и за дискова херния“, казват те. Лекари твърдят, че така се получава неприятен натиск върху гръбначния ни стълб.

Позата причинява разширени вени
Според Министерството на здравеопазването на САЩ почти половината от населението на континента страда от разширени вени (55% от жените и 45% от мъжете). Има ли връзка между това заболяване и седенето с кръстосани крака?

Някои експерти смятат, че да и това оказва огромно влияние върху разширените вени. „Кръстосването на краката увеличава налягането във вените, което отговорно за връщането на кръвта обратно към сърцето. Натискът на единия крак върху другия възпрепятства нормалния приток на кръв. Ако вените ви са повредени или отслабени, кръвта може да се събере там и да причини разширени вени“, казва кардиолог.

Може да увредите перонеалния си нерв
Седалищният нерв е един от най-големите в човешкото тяло. Той се простира от гръбначния мозък до стъпалата. Перонеалният нерв е част от седалищния нерв. Всяко налягане, дори това от кръстосването на краката, причинява изтръпване. С течение на времето този навик за седене в такава позиция може да увреди нерва. Това води до загуба на чувствителност.

Вижте още:Жена намаза ноктите си с паста за зъби, а резултатът изуми всичкиНоктите ни са сред частите на тялото, които постоянно са поставени под риск и напрежение, тъй като г…Jun 20 2020vsyakajena.comТест разкрива владеем ли езика на тялото: По коя жена си пада мъжът? (Снимка)Психологическите тестове са не само интересни, но и изключително точни. Причината за това е, че са с…Jun 15 2020vsyakajena.com