Близките ме съветват да сключа предбрачен договор, но жената е с по-ниско социално положение, чудя се как да постъпя

0
615

Аз съм мъж на 38 г. Работя като архитект и мога да кажа, че доходът ми е много добър. Едно дете съм, а семейството ми разполага с няколко имота, които ще бъдат мои един ден.
Жената, с която искам да свържа живота си, е с по-ниско социално положение – има само средно образование и работи като маникюристка в нашия град.
След като разбраха, че ще сключваме брак, майка ми и баща ми, както и няколко мои приятели, ме посъветваха да я накарам да сключим предбрачно споразумение. Идеята им е, че бракът е вид партньорство и като такова е добре да има регламентирани отношения.„Никога не се жени за българка!”- съветът на един чужденецПредлагаме ви основателните причини, изложени от един чужденец, защо сънародникът му трябва да помис…Sep 10 2017vsyakajena.com

Може да звучи крайно, но никога не бих употребила думата партньор за съпругата си.
На първо място, за мен думата партньор много ясно говори за наличието на договорни отношения между двама човека. Отношения, в които си с партньора изискват доверие, вашето благосъстояние зависи от степента на сходни ценности, приоритети и доколко добри решения взимате заедно. Това, разбира се, съществува и в брака. Но всеки добър бизнесмен ще ви каже, че в договорите за такива партньорства има и клауза за прекратяване на отношенията. Т.е винаги съществува допускането, че партньорството е възможно да (и вероятно ще) приключи.
А какво се случва, ако встъпваш в брак с това убеждение. Докато слушаш обетите в обредната зала и/или в църквата, това ли се върти в главата ти –цифри, сметки, мое-твое. Та нали оттук вие сте едно, та нали това е свещенодействие, което издига душите и умовете ви към общото пространство на семейството. Ако влизаш в това пространство със задни мисли, с мисли за изход, защо изобщо се решаваш на тази крачка.
А за мен бракът не е такъв договор.
Моята половинка не е мой бизнес партньор.
Бракът не е като никое друго партньорство.
Няма значение колко интимни връзки си имал преди това. Бракът е различна връзка, в която по неповторим начин се обединяват мъжката и женска енергия, душа, физически и емоционални сили. Чрез него споделяме себе си, в тази връзка влагаме многократно повече, отколкото в която и да е друга.
Затова не мога да нарека нашите отношения просто партньорство. Ние не сме заедно да гради и делим само материалното. Ние сме заедно, за да се подкрепяме, да се обичаме, да създадем здрави отношения, които да подхранват световете ни дай Боже – децата ни.
Опитвам се да обясня всичко това на близките ми, но те са загрижени само за това да не деля с жена си имотите…8 безценни съвета как да намерите идеалните обувки за васПочти няма жени, които да не обожават обувки. Елегантните аксесоари са малката тайна (или пък съвсем…Aug 12 2017vsyakajena.com