Алис спря да пие вода преди 4 години и се случи нещо невероятно

0
224
Алис

Обикновено сме свикнали да говорим за ползите от пиенето на вода. Но какво би се случило с тялото ни, ако някой реши да спре да пие вода. Днес ще ви представим историята на Алис която е направила точно това. Ето и как точно й се е отразило.

Жителка на Тайланд спря да пие вода преди четири години, предават от jenata.blitz.bg. Противно на общоприетото схващане за необходимостта от прием на чиста вода, младата дама смята, че тя само вреди на организма, пише New York Post. Гледайки снимките й в социалната мрежа, е много трудно да се усъмним във версията й. Алис е решила да смени водата с плодове, зеленчуци, треви и кокосови орехи.

„Това са нещата, които овлажняват организма на клетъчно ниво. Обикновената вода действа просто като разтворител, намалявайки киселинността на организма, но всъщност не овлажнява клетките“, обяснява 36-годишната жена в Инстаграм. „Получавам я чрез плодовете, които съдържат голямо количество от най-добрата вода, филтрирана от природата“, добавя тя. През 2015 г. Алис работи като юрист в Лондон и дори не си е помисляла, че ще се откаже от консумацията на месо, млечни продукти и вода.

„Имах успешна работа, готини и успешни приятели, проспериращ социален живот, красиви момчета и т. н. Но не бях щастлива“, признава тя. И тогава, търсейки себе си, заминава за Тайланд, където все още живее. Там тя се запознава с книгата на Тоня Заваста „Квантово хранене: Истински еликсир на младостта“, която я вдъхновява да се откаже от водата. И от този момент не е поглеждала назад. Сега Алис работи като инструктор по йога и не спира да вдъхновява последователите си.

Много специалисти подлагат диетата й на безпощадна критика. „Има причина да изпитваме жажда и това е, защото тялото ни казва: „О, трябва ти вода!“. Това е естествен отговор“, казва диетологът Сара Милър. „Лишаването от вода е опасно и ви излага на сериозен риск от дехидратация“, добавя специалистът. Освен това диетологът смята, че чрез плодовете тялото получава излишък от захар, което е опасно за диабетиците.

Привържениците на сухата диета твърдят, че водата натоварва работата на бъбреците и това е лошо за тяхното състояние. Сара Милър също има мнение по темата. „Ограничаването на течностите всъщност е по-натоварващо и опасно – водата помага за разреждането на всички останали елементи, които филтрират бъбреците“, посочва тя. Алис обаче изобщо не обръща внимание на експертите и се води единствено от усещанията си.

„Скептицизмът е естествен и си има своите предимства, но нищо не надминава директния опит. Моето тяло ми даде ясно да разбера, че сухото гладуване е невероятно полезно“, казва 36-годишната жена. Алис популяризира тази техника в социалните мрежи, публикувайки свои снимки, които потвърждават доброто й състояние. А диетолозите се стремят да вразумят както нея, така и последователите й. „Безотговорно е да насърчавате другите да правят това. Единственият ми отговор: не, моля ви, просто не“, категорична е Сара Милър.

Вижте още:Невероятната история на Лиза, която видя годеника си за първи път дни преди сватбатаДнес ще ви представим невероятната история на Лиза, която видя годеника си за първи път дни преди св…Apr 30 2020vsyakajena.comИсторията на това многодетно семейство разплака мнозинаДнес ще ви представим една меко казано интересна и любопитна история. Става дума за многодетно семей…Apr 18 2020vsyakajena.com