Адски поучителна притча за вързаната котка

0
305
за вързаната котка

Всяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни и приятни за четене. Те често са с малък обем, а сентенцията е достатъчно ясно обособена. Друга особеност е, че всеки от нас трябва да я прочете и сам за себе си да изведе кое е най-важното. Притчите обикновено ни показват някои детайли, които сме пропуснали, но са ключови. Затова и днес ви представяме една притча за вързаната котка.

Ако сте от хората, които вярват, че всичко се случва с причина и независимо какво правим съдбата ни е предначертана, непременно трябва да прочетете следващите редове, предават от sanovnik.bg. Всяка вечер, когато известен за времето си гуру сядал за вечерния си ритуал, котката в ашрама започвала да се разхожда нагоре-надолу и разсейвала молещите се. Затова той решил да я връзва по време на ритуала.

След смъртта на гуруто, неговите последователи продължавали да връзват котката всяка вечер преди ритуал. Когато и котката умряла, те донесли друга котка в ашрама, която да връзват по време на вечерната молитва. Векове по-късно учени и последователи на религиозното движение посветили живота си в изучаване на значението на вързаната котка.

Били изписани тонове доклади за фундаменталния смисъл това да се случва точно по време на вечерния ритуал, но никой така и не открили колко елементарна е причината всъщност. Поуката е, че понякога не се налага да дълбаем и да търсим философски отговори на въпросите си, защото истината може да е много по-проста. Няма нищо лошо в това да вярвате в по-висшите сили, но противно на очакванията ви, те не са замесени във всеки един детайл от ежедневието ви.

Притчата е кратък иносказателен нравоучителен разказ. Съдържа нравствено поучение (премъдрост). По съдържание притчата е близка до баснята. В по-широк смисъл притча е всяка история със сходни характеристики. Притчите се използват в религията. В християнството и будизма съответно Иисус Христос и Буда се обръщат към народа с притчи. Евангелията привеждат притчите на Исус с малки разлики в броя и формата. Успешно са използвани като народна психотерапия във всички култури. Според Ст. Димитрова те имат психотерапевтични функции: на модел, огледало, промяна на перспективата, посредник, контра-концепция, проекционен ефект и междукултурна роля.

Вижте още:Притча за бедното дете ще ви удивиВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Jul 13 2020vsyakajena.comПритча за любовта и ревността ни кара да се замислимВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Jul 10 2020vsyakajena.com