проблеми

Със сигурност е трудно да ги избегнеш, но има как да ги разрешиш. Връзките са сложни. Изискват много време, комуникация и любов. Често се случва в най-здравите и обичливи връзки да има най-много спорове и скандали. Най-важното е да разбереш, че никоя връзка не е перфектна. Някои от проблемите в нея и в брака не означават, че трябва да бъдат скрити, за да живеете спокойно. Всички двойки минават през едни и същи трудности, а да научиш как да ги разрешаваш е необходимо за общото щастие, пишат от dama.bg. Ето и едни от най-често срещаните проблеми сред мъжете и жените, които имат брак или са в дългогодишна връзка.
1. Липса на комуникация
Нездравословна връзка, в която двойката спира да комуникира. Не правете тази грешка. Не си мислете, че половинката ви знае как се чувствате. Изразявайте емоциите си.
Решение: Избягвайте агресията. Седнете и поговорете. Разкажете как се чувствате и не се обвинявайте един друг.
2. Постоянни критики
Перфекционистите трудно водят връзка. Те се дразнят от недостатъците на партньора си и го критикуват за всичко. Да, в малки дози това е полезно, но в противен случай би имал само негативен ефект.
Решение: Ценете всичко, което половинката ви прави и променете перспективата си.
3. Споровете за домашните задължения
Като възрастни това е част от задълженията ни. Проблемът възниква, когато мъжът и жената работят до късно. Ако само единият ги върши, то той би се почувствал лошо.
Решение: Направете си график, по който да чистите, пазарувате и перете. Редувайте се. Ето кои са 3-те причини за постоянните караници във връзкатаЯсно е, че в една връзка няма как да има само хубави и щастливи моменти. Конфликтите и споровете са …Jan 28 2019vsyakajena.com

4. Балансът между работа и личен живот
Когато кариерата е важна за теб, това не означава, че трябва да пренебрегваш личния си живот. Трябва да отделяш време за връзката си, защото много работохолици пренебрегват половинката си.
Решение: Време е да направиш някакви жертви, за да се върне отново балансът. Ако пък това се случва при партньора ти, седнете и поговорете. Не крийте нищо.
5. Изневяра
Тя води до раздяла, до развод.
Решение: Говорете за връзката ви. За изневярата винаги може да има причина. Единият партньор може да се е чувствал игнориран. Отделяйте повече време на половинката си, показвайте емоциите си и си споделяйте, за да не се притеснявате, че един от двама ви би изневерил.
6. Правилният момент да станете родители
Не всички двойки искат деца, но тези, които искат често се карат дали е дошъл правилният момент. Кажи на половинката си какво чувстваш.
Решение: Ако мислиш, че трябва да изчакате, дай основателни причини. Ако смяташ, че не си готова, обсъди това с половинката си. Не се карайте, защото само ще се ядосате.
7. Пари
Финансовите затруднения могат да обтегнат отношенията ви. Ще се карате постоянно за разходите ви и ще се вините взаимно.
Решение: Спрете да се обвинявате, защото това няма да прекрати спора. Седнете и направете списък с всичките ви разходи. Направете си списък за пазаруване и не се отделяйте от него. Когато всичко се стабилизира, се наградете с нещо. Това са част от проблемите, които се появяват най-често в една връзка. За да се справите с тях, трябва да комуникирате и заедно да откриете решението. Критикуването и обвиняването не са решение. Комуникацията и любовта са двете главни части на една връзка. Обичай половинката си и му споделяй чувствата си. Толкова е просто.Петте етапа на всяка успешна връзкаВсяка една връзка преминава през различни етапи по време на своето развитие, което е напълно нормалн…Jan 24 2019vsyakajena.com

Коментари