6 съвета как да получиш мечтаната от теб работа

0
686
мечтаната работа

Ако наскоро сте изгубили работата си или вече месеци наред не можете да намерите подходящата за себе си позиция, не е приятно, а дори понякога отчайващо. Не помага и твърде разнородния пазар на труда, както и все по-сложните интервюта за работа. Но – амбицирайте се, защото вие сте на път да получите мечтаната работа, тази, която винаги сте искали.
Постигнете своята цел като вземете предвид тези съвети:

1. Формулата 55:38:7
Представете си я в проценти. Или казано по друг начин, експертите по подбор на персонал и кадри смята, че първото впечатление е най-важно и то се базира на следното съотношение между три основни фактора, а именно 55% са дрехите, с които сте отишли на интервю, 38% са интонацията и начин на изказване, а само 7% са подбраните думи.Работата в офиса вреди на кожата ти, но ето няколко трика, с които да оправиш проблемаРаботата в офис с климатична система често може да увреди и изсуши кожата на лицето ти. Помещението …Sep 9 2017vsyakajena.com

2. Контактът с очите – задължителен
Започнете ли да гледате надолу в земята, забравете да ви помислят за идеалния кандидат. Ако гледате някъде настрани или в обувките си, потенциалният ви работодател ще реши (и вероятно с право), че сте неуверени или даже, че не искате толкова много работата.

3. Бъдете внимателни със съставянето на своето CV
Разбира се, правило номер едно е то да бъде грамотно написано: без правописни, пунктуационни и стилистични грешки. Добре оформеното CV, което не е нито много кратко, нито много дълго, също, прави отлично впечатление. Освен това, в него трябва да има подробно описан вашият опит и не на последно място, специалните ви умения. Покажете защо сте различни от останалите кандидати още с биографията си.

4. Не говорете прекалено много за бившия си работодател
Така например, на въпроса защо напуснахте последната си работа, отговорете лаконично. Влизането в подробности ще говори, че още го мислите и страдате, или че сте по принцип, нелоялни към работодателя си.

5. Не говорете следните неща…
Забравете за изразяване на всякакви политически мнения, както и да си правите шеги с черен хумор. По-добре е да бъдете естествени и да говорите по темата.

6. Разкажете за себе си без страх и свенливост
Това е същността на интервюто по принцип. Ако не покажете коя или кой сте сега, няма кога да го направите. Така че забравете за срамежливата си усмивка, а смело напред и дерзайте!Каквото и да става, не бива да се отказваме. Важното е да продължим напредВсички сме чували твърдението, че каквото и да става, не бива да се отказваме. Упоритостта е от първ…Sep 11 2017vsyakajena.com