5 неща, за които да не се страхувате да преговаряте на работа

0
400
работа

Първото впечатление е много важно за всеки вид общуване, но когато става въпрос за работа е от ключово значение. Обикновено интервюто за работа е времето, когато от една страна интервюираният създава впечатление в евентуалните си бъдещи работодатели, но същото важи и в обратната посока – те създават впечатление в кандидата. Когато кандидатстваме за някаква позиция, обикновено в обявата има изисквания към нас, но има и неща, които остават неизяснени. И много хора се притесняват да говорят за тях на интервюто или пък дори и след това. А това понякога е много грешно, защото в крайна сметка ако не попитаме, отговорът винаги ще бъде „не“. Днес ще си поговорим за нещата, които е добре да изясним с шефовете си, без да се притесняваме.
1. Заплата
Когато става въпрос за заплатата, трябва да имаме няколко неща предвид. Интервюто може би не е най-подходящото място, на което да се разисква този въпрос, защото работодателят няма впечатления от нас и ние – от работата. Но когато вече сме назначени на някаква позиция известно време е съвсем нормално да повдигнем този въпрос. Разбира се, повишението на заплатата почти винаги означава повече отговорности и задължения, но това е съвсем закономерно.Проявявате тези 9 признака? Това определено е знак, че трябва да смените работата си (ЧАСТ 2)Работното ни място е второто място, на което прекарваме най-много време от живота си, след дома ни. …Oct 28 2018vsyakajena.com

2. Отпуск
Тук ситуацията е строго индивидуална за различните сфери. В някои предприятия и сфери е допустимо по-плаващо работно време, докато в други – не. Но ако сте твърде уморени и натоварени, продуктивността ви намалява. Точно това е добре да обясните на шефа си и да измислите вариант, дори и да става дума за неплатен отпуск, за да може да презаредите батериите си.
3. Дистанционна работа
Ако виждате, че можете да свършите работата си еднакво бързо и ефективно от вкъщи, нищо не пречи да попитате дали това е налична възможност. Това ще ви спести време в пътуване, пари за градски транспорт или гориво за колата и ще ви помогне да сте по-спокойни и отпочинали, което ще се отрази на продуктивността ви. Но всичко това шефът ви не го знае, затова би трябвало вие да му го предложите.
4. Транспортни облекчения
Както вече споменахме, особено ако работите в голям град, разходите за градски транспорт могат да станат доста голямо перо от месечния ви бюджет. Затова е добре да разговаряте с шефовете си за вариант, при който да бъдете облекчени по някакъв начин за тези разходи.
5. Развитие
Професионалното развитие е важно за всеки човек, защото то не само води до по-голяма заплата, но и ни обогатява както в професионален, така и в личен план. Затова ако виждате, че сте в застой в своята работа е добре да поговорите с шефа си за възможностите си и да вземете важното решение дали това, което той може да ви предложи ви е достатъчно или не.
Яна ВОЙНОВАФинландия с нововъведение, което кара всички работници да ходят на работа с усмивкаФинландия е една от държавите, в които често се въвеждат нови неща, с цел по-ползотворно съществуван…Oct 24 2018vsyakajena.com