5 места в близост до София, където да прекараме прекрасно своя уикенд

0
932
места до София
Borislav Krustev/pexels.com

Хубавото време навън ни провокира да търсим нови места, на които да прекараме свободното си време. Направо ни се струва кощунство да неглижираме слънцето и галещата топлина навън, прекарвайки уикендите вкъщи. Факт е обаче, че няма как да пътуваме всяка седмица, защото всичко това е свързано с финанси – за път, за нощувки, за храна и за още куп дребни разходи. Но пък не пречи да си организираме малки пътешествия близо до София, които ще ни струват почти толкова, колкото да прекараме времето си в града.Разходка по Вазовата екопътека – забравете за шума и всекидневния стрес (ВИДЕО)Искате да се разходите из природата и да забравите за шума и стреса на ежедневието? Вазовата пътека …Sep 9 2017vsyakajena.com

Всичко, което ни е нужно, е един автомобил (в някои случаи дори автобус от градския транспорт също ще ни свърши работа), малко гориво и много добро настроение. Вижте 5 места близо до столицата, които можете да посетите в свободното си време.

1. Боянски водопад
Намира се на едва 8 км от центъра на София и всъщност можете да стигнете дотам с автобус номер 64, който ще ви остави на Боянското ханче и оттам можете да поемете пеш. Боянската църква е част от наследството на Юнеско в България, а Боянския водопад и Боянското езеро са едни от красивите природни съкровища на планината.


2. Горски джакузита в село Железница
Селото се намира на 23 км от София, разположено е в полите на Витоша и е известно със своите термални извори. Сред гората ентусиасти са сътворили своеобразни джакузита, в които от скалите извира гореща минерална вода, пълнеща басейните.


3. Кокалянски манастир
Още една идея за приятна разходка на 20 км от София. Няма нужда да носите тежки раници и провизии, просто един кратък преход сред природата.


4. Златните мостове
Златните мостове са всъщност каменна река във Витоша, от която започват много маршрути в планината. Още едно място с приятна природа близо до София, всъщност точно на 21 км от нейния център.


5. Шияковски манастир
Този манастир не е сред най-известните дестинации, а се намира на едва 20 км от столицата. Намира се близо до Костинброд и през делничните дни предлага тишина и спокойствие, а по време на празници се превръща в оживено място. В района има още два параклиса, можете да се разходите в хубавото време през лятотои до тях.

Вижте още:
Езерото на хилядата острова и древните потопени градове (Видео)Днес ще ви представим езерото на хилядата острова и древните потопени градове. Това е поредното дока…Jul 17 2020vsyakajena.com