Чудите се дали да пътувате сами? Не се колебайте, ето и топ 5 на причините защо това е правилното решение

0
331

Да пътуваме сами не винаги означава скучна бизнес командировка. Да споделим пътуването си с приятел, роднина или любимия човек звучи идеално, но не винаги нещата се получават така както сме си ги представяли, пишат от missbloom.bg. Когато пътуваме с още един човек е неизбежно да възникнат противоречия, тъй като много често желанията и интересите ни се разминават. Предлагаме ви списък с 5 причини защо е по-полезно, забавно и интересно да пътуваме сами. Гарантираме ви, че веднъж опитали соло пътуването, трудно ще се откажете от него.
№1 Пълна свобода
Първата причина да пътуваме сами е, че имаме пълна свобода: от нас зависи коя дестинация ще посетим, в кой хотел ще отседнем и дори къде ще се храним. Не се съобразяваме с никой друг и съответно можем да отидем на местата, за които винаги сме си мечтали. Няма нужда да се притесняваме пред никого, че не ни вълнуват старинните катедрали и можем спокойно да посетим модерните галерии или пък да се отдадем на цял ден шопинг и бутилка вино вечерта.
№2 Спестяваме един куп пари
Когато пътуваме с приятел или близък, освен с различните претенции, трябва да се съобразим и с различните финанси. При соло пътуването обаче, колко пари ще похарчим зависи само от нас. Винаги може да си резервираме полет с прекачване или просто да пътуваме с влак или автобус, за да спестим пари. Освен това, леглата в хостелите излизат много по-евтино отколкото споделената двойна стая. Обядът в скъп ресторант може да заменим с местен деликатес, който да хапнем на крак.Ако връзката ви притежава тези 4 признака, то тя е зряла и осъзнатаНавлизаме в определен период от време, когато отношенията са готови да преминат през основно престру…Aug 22 2018vsyakajena.com

№3 Ставаме по-уверени
Когато пътуваме сами, се научаваме да се оправяме сами. Няма на кого да разчитаме ако нещо се обърка или изпаднем в трудна ситуация. В такива моменти трябва да бъдем самостоятелни, което дори да звучи леко страшно, е изключително полезно са самочувствието ни. Ако сме в чужда държава и не говорим езика, да се справим сами с някакво затруднение действа много добре на увереността ни. Чувстваме се по-горди и удовлетворени защото не сме потърсили помощ, а сме разчитали изцяло на себе си.
№4 Нови запознанства
Докато опознаваме нови или далечни дестинации, имаме възможността да се потопим в културата и бита на местните. В по-топлите и социални държави като Италия и Испания, хората са много бъбриви и дори няма да разберем кога сме открили нови приятели.
Дори да не търсим нови запознанства, местните са чудесен източник на информация за по-малко посещаваните от туристи места и също така могат да ни препоръчат ресторанти и заведения, където да хапнем вкусно.
№5 Преоткриваме себе си
В забързаното ежедневие, рядко ни остава време да останем насаме със себе си. Когато пътуваме соло, имаме цялото време на света да се фокусираме върху любимите си дейности или хобита.
Освен това, имаме възможността да преосмислим някои по-важни житейски решения или да си начертаем план за бъдещето. И така докато откриваме красивите кътчета на планетата, всъщност преоткриваме себе си.Отивате на почивка, но мисълта, че забравихте печката включена не ви дава покой? Просто я снимайте!Направете снимка на всички уреди, ако е необходимо!
Осигурете си покой!
Лятната почивка е време за р…
Jul 3 2018vsyakajena.com