Холивудски лъжи: 16 филмови клишета, които са невъзможни в реалния живот

0
280
филмови клишета

Ясно ни е, че когато става въпрос за филми, те често се различават от реалността. Но днес ще си поговорим за някои филмови клишета или иначе казано холивудски лъжи, които са изключително разпространени, но изобщо не са реални.

Никой не очаква да види суперреализъм във всеки филм, но понякога нещата, които измислят сценаристите са извън всякакви норми, пишат от dama.bg. Никой не крещи „Такси!“ по улиците, никой не може да бяга след едноседмична кома и смяната на дрехите не променя човека. Представяме ви 16 филмови клишета, които нямат място в реалния живот.

Лечение на рани с алкохол
В реалния живот алкохолът се прилага само върху кожата, например, преди инжекция. Поставянето му на отворена рана може само да влоши нещата.

Бой с мечове
Създателите на филми искат те да бъдат ефектни, поради което тези сцени изглеждат като танци. Реалността е доста по-различна – тогава е било по-скоро опит за раняване или намушкване на врага по всякакъв начин.

Учените, които знаят всичко
Ако героят притежава лаборатория, значи знае и умее почти всичко. За съжаление, в реалния живот са необходими десетилетия, за да се придобият такива изключителни умения, дори в една област.

Приспивателна стреличка
Ако приемете сериозно ефектите от филмите, всеки може да бъде приспан със стреличка. В действителност е трудно да се изчисли правилната доза за всеки човек и това оръжие много рядко се използва от военните или полицията.

Перфектни зъби през Средновековието
Очевидно в тези ситуации няма начин да поддържате зъбите си здрави или чисти. Дори днес имаме проблеми със зъбите, а в миналото това е важало за всички.

Рани и кома
Героите се бият и стрелят и бягат от болницата, след като извадят всички тръби и катетри. И след едноседмична кома могат да победят всеки. Но в действителност те не биха могли дори да ходят.

Раждане
Майката се чувства добре в продължение на 9 месеца и един час преди раждането има контракции. А когато бебетата се раждат, те са много чисти и 2 пъти по-големи, отколкото са в действителност.

Училищните шкафчета
Тийнейджърите винаги говорят до училищните шкафчета и държат много лични неща в тях. В действителност много малко ученици използват шкафчета и носят всичко в раниците си.

„Няма време за обяснения.“
Героите често казват това, когато всъщност биха могли да обяснят. А и ние почти никога не използваме тази фраза в реалния живот. Много по-добре е да обясните същността на проблема, преди да накарате някой да направи нещо.

Броня
Явно не всички създатели на филми знаят каква е целта на бронята. Малко вероятно е тя да се носи, за да направи мъжете по-заплашителни, а жените по-привлекателни.

Невероятни трансформации
Непопулярните момичета във филмите обикновено са грозни, защото носят скучни дрехи, но имат голям потенциал. След като сменят гардероба си, изглеждат като богини и мъжете около тях забравят как да дишат.

Викът „Такси!“ на улицата
Виждали ли сте някога да прави това в реалния живот? Ако започнете да крещите на улицата, хората ще ви помислят, че сте луди.

Перфектната реч
Разбира се, актьорите учат своите реплики много добре и тренират произношението си. Но не винаги изглежда реалистично, защото малко хора в реалния живот могат да говорят така.

Пускането на душа
Всички знаем, че когато пуснем водата, тя или е ледена или е вряла. Няма как да седим спокойно, докато водата започне да тече.

„Нека ти покажа!“ или „Ще обясня!“
Понякога, след като героите излязат от кола казват „Какво правим тук?“, сякаш не са имали време през цялото пътуване да обсъждат къде отиват и защо. Или единият от тях иска да знае подробностите, а другият казва „Ще ти покажа“.

Разбирането за срещи
За повечето срещи човек трябва да може да чете мисли. Героите често казват нещо от рода на „Ще те взема“ или „Ще се видим там“. И дори не обсъждат къде отиват или по кое време.

Вижте още:6 грешки в любими филми, които никой не е забелязал (Снимки)Всеки от нас има любими филми, които особено в момента на социална изолация, можем да гледаме поне о…Mar 30 2020vsyakajena.com6 филмови сцени, които са невъзможни в реалността (Снимки)Реалността и филмовото изкуство често вървят ръка за ръка, но в същото време има много разлики. Разб…Mar 25 2020vsyakajena.com