Прибавете щипка увереност и направете живота си по-успешен!

0
532

От това да сме уверени зависят много неща в нашия живот – как се представяме на работа, в личния живот, навсякъде около нас. Увереността е нещо, което човек или излъчва, или не. Тя не може да бъде купена или взета назаем – трябва да я имаме. А ако не я имаме по рождение, то поне да намерим начин да я придобием.
Вярвате или не, но има трикове, които наистина помагат на човек да повиши своята увереност. Предлагаме ви няколко от тях. Готови ли сте да пробвате?
Един от начините за това, например, е да се усмихваме пред огледалото. Според направените проучвания, хората, които правят това, се чувстват по-щастливи.Ефикасни начини да се справим с мъката от любовната раздялаОтношенията между хората са нещо изключително сложно. Има много книги, в които се описват връзките, …Sep 9 2017vsyakajena.com

Терапевтът Шейдън Франсис обяснява, че нашите мозъци са програмирани по такъв начин, че да възприемат усмивката като израз на приятелско отношение или привлекателност. Дори и усмивките ни да са в огледалото.
Според други проучвания, положително за вашата увереност се отразява и носенето на червен цвят! Тъй че извадете любимата си червена рокля от гардероба и я носете по-често. Ще ви се отрази добре. Смята се, че това е свързано с повишаването на самочувствието, което идва от носенето на червено.
От изключителна важност за вашето самочувствие е да бъдете винаги изправени! Сигурно помните случаите, когато майка ви досадно ви е напомняла да не се прегърбвате. Е, тя е била права. Учените са доказали, че стоенето и движението с високи вдигнати рамене намалява нивата на хормона кортизол. Той пък е свързан със страха и уплахата.
Говорете си сами на глас! Може и да ви звучи странно, но според направени проучвания, често успешните хора, на които предстои важно събитие или среща, се мотивират сами, говорейки си на глас. Все пак, вие се познавате най-добре. Знаете какво ви мотивира, какво ви тласка напред и какво ви прави победители. Кой друг може да ви вдигне на крака по-добре от вас самите?
Не на последно място, учените препоръчват често да си припомняме моментите, в които сме били за последно уверени. Според тях това има ефект и върху начина, по който се чувствате в конкретния момент. Никога не подценявайте собственото си съзнание, то е способно на неподозирани геройства.Борих се с булимията цели 12 години. Няма да позволя на дъщеря ми да страда както страдах азБеше толкова лесно. Само трябваше да го направя, за да й се харесам. И щях да съм част от групата. Т…Sep 9 2017vsyakajena.com