Тази българка обиколи света и прикова вниманието на всички (Снимки)

0
270
българка

Българската история и култура са изключително богати, но за съжаление, малко хора извън България знаят нещо за родината ни. Един от проблемите в това отношение е, че държавата не успява да води успешна туристическа политика, която да привлича повече туристи у нас, които да се запознават по-отблизо както с родината и забележителностите, така и с хората, културата и традициите ни. За сметка на това обаче, все повече българи пътуват в чужбина и успяват по някакъв начин да допринесат за това България да стане по-разпознаваема.

Днес ще ви разкажем за една българка, която има интересна история. Тя се казва Меги и заедно с приятеля си Иво обичат да пътуват по най-различни места в света, като не се ограничава само в най-популярните дестинации. Двамата дори създават страница във Фейсбук „Една българка около света“, в която споделят снимки от пътешествието си с почитателите си. Именно там може да се види, че пътешествието им не е съвсем обикновено.


Ето коя българка е пяла на Джеймс БондФилмите за Джеймс Бонд са един франчайз, който е сред най-успешните филмови поредици на миналия век,…Jan 30 2019vsyakajena.com

Меги пътува по най-различни дестинации, като навсякъде се появява с народна носия. По този начин тази българка се стреми да събуди интереса на чужденците и да ги запознае с част от нашата история и култура. Ето какво пишат тя и приятелят й във Фейсбук: „Една българка около света? Да – ние сме Меги и Иво и обожаваме да пътуваме. В началото на 2018 година решихме, обикаляйки света, да запознаем хората, които срещаме, с България и българската култура. Това е начинание, на което се бяхме и отдали и през петте години, през които работихме като екскурзоводи в България – запознавахме ги с нашата история и фолклор.

Е, когато обикаляме, нямаме възможност да разказваме историята на България на напълно непознати хора. Затова решихме просто да обикалим света с хубавите български народни носии, като в същото време правим снимки на Меги пред големи и малки световни забележителности. Започнахме с храмовият комплекс Чичен Ица в Мексико, където северняшката носия на Меги предизвика огромен интерес сред туристите, които оставаха доста изненадани, когато им казвахме, че всъщност това е българска народна носия“. На снимките по-горе можете да видите част от обиколките й.
Яна ВОЙНОВА Българка от стари времена: Баба Марга — душата на кръчматаВижте я – усмихната, жизнерадостна и пълна с живот!
Една героиня, оставила дълбоки следи в съзнаниет…
Jul 12 2018vsyakajena.com