Излезе най-дългоочакваният български филм тази година

0
651

Безспорно „Възвишение“ е най-очакваният български филм на годината. Лентата по едноименния роман на Милен Русков ще направи премиерата си на 10 ноември, а вече е достъпен първият трейлър към нея, в който имаме възможността да станем свидетели на трагичната и едновременно с това хумористична история на героите, режисирана от познатия ни от „Под прикритие“ Виктор Божинов. Част от актьорите, които ще видим в продукцията, са Захари Бахаров, Юлиян Вергов, Параскева Джукелова, Васил Михайлов, Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев, а епизодични роли имат още Димитър Рачков и Стефан Денолюбов. В лентата ще видим още Христо Петков, Кирил Ефремов, Благовест Благоев, Станислав Ганчев, Румен Гавазанов, Антонио Димитриевски, Ивайло Димитров, Владимир Михайлов и Веселин Анчев.Очарователният Джеймс Франко е звездата в новия сериал „Нюйоркска комбина“Предпоследният сезон на най-успешния сериал на HBO „Игра на тронове“ току-що приключи, но от телевиз…Sep 11 2017vsyakajena.com

За какво се разказва: лентата представя обира на Арабаконак през 1872 година през очите на двама полуразбойници, но и полуреволюционери: Гичо, в чийто образ се превъплъщава Александър Алексиев и Асенчо, в чиято роля виждаме Стоян Дойчев. Те имат мисия лично да предадат писмо не на кого да е, а на самия Васил Левски. Но приключението им в издирването на Апостола на свободата става трагикомично, а вълнението им бавно е заменено с огорчение.
„Възвишение“ дава различен и много любопитен поглед върху формирането на българското самосъзнание, също така разбива не един и два мита около личности, обявени за герои и разсъждава върху исторически факти по начин, който не сме свикнали да виждаме в родното кино.
Филмът е заснет за 55 дни, като това се случва през зимата, пролетта, лятото и есента на изминалата 2016 година.
Сценарият е дело на Виктор Божинов и Нели Димитрова, които познаваме още от лентата „Love.net“, а диалозите са на автора Милен Русков. Продуцент е Иван Дойков, когото познаваме от работата му върху „Под прикритие“ и „Мисия Лондон“.
Официалният трейлър на филма „Възвишение“ можете да изгледате при нас ето тук: