Пет полезни трика за пътуване, които със сигурност не знаете

пътуване

Пътуването е истинско удоволствие, което е любим начин за разпускане и за забавление на голяма част от нас. Колкото и да обичаме да пътуваме обаче, трябва да признаем, че има някои неща, които определено ни напрягат по време на полет. Ето какви са съветите на стюардесите, които ще ни помогнат да направим всяко пътуване перфектно преживяване.Едни от най-предпочитаните държави за екскурзияЕдна от най-желаните държави за екскурзия е Хърватия. Тя грабва вниманието на туристите със своя слъ…Feb 3 2019vsyakajena.com

Как да спестите място в куфара?
Почти всички като пътуваме взимаме излишни дрехи и не ни остава място в куфара. Най-добрият начин е дрехите и аксесоарите да бъдат сгъвани на малки пакетчета. Това ще ви помогне да икономисате много място в сравнение с нормалното опаковане на багажа.

Как да се преборите с безсънието?
Организмът ни обикновено работи като един добре сверен часовник, но това е само у дома. В момента, в който неговият биологичен ритъм се наруши, започват и различни проблеми със здравето и спазването на дори най-лесните ежедневни навици. Бързата смяна на часовите пояси по време на полет обърква циркадния ритъм на човека. Заради това често се появяват проблеми със съня.
Някои ритуали могат да ви помогнат да заспите навреме. Например – час преди сън оставете настрани телефони, компютър и всякаква друга електроника, която би могла да ви разсее. Изпийте чаша чай и се опитайте да дишате равномерно- Това ще ви помогне да се настроите за почивка.

Как да си запазите слуха?
За да избегнете неприятното заглъхване на ушите при излитане или кацане, е добре да имате бонбон за смучене под ръка. Бихте се учудили, но този прост трик прави чудеса и така няма да усещате неприятното „пукане“ в ушите.

Как бързо да изгладите дрехите си по време на път?
Ако нямате под ръка ютия или дъска за гладене, то може да ви помогне обикновена маша. Просто я нагрейте, но не много силно и я прокарайте по повърхността на дрехата.

Как да се убедите, че спалното бельо в хотела наистина е чисто?
Не лягайте върху спално бельо, на което не се виждат следи от сгъване, които показват, че то е било наистина изпрано и изгладено. Отсъствието на такива следи означава, че бельото не е сменяно и на него вече някой е спал.Как да пътуваме удобно по време на дълъг полет?Пътуването е тръпка на много хора. Голяма част от нас обичат да обикалят около света и да посещават …Jan 20 2019vsyakajena.com