Няколко полезни идеи, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре на работното си място

0
618
работно време

Ако работите от 9 до 18 часа, каквото е най-често срещаното работно време, сигурно често се чувствате уморени, стресирани и общо взето пропилели целия си ден, седейки на повече или по-малко удобен стол, взирайки се в компютърния екран. Работата си е работа и няма как да се избегне, а всъщност може и да успеете да извличате удоволствие от нея.

В настоящия материал ще споделим с вас няколко идеи, чрез които да направите престоя си в офиса по-приятен. Защото, няма какво да се лъжем, това е мястото, което ни е като втори дом.  И тук, разковничето е в правилното хранене. Започнете деня си с чаша топла вода с лимон, която ще ви зареди с енергия.Това са облеклата, на които да заложим, ако искаме винаги да бъдем стилниКои са модните тендеции, които никога не губят актуалността си? Кои са облеклата, на които да заложи…Sep 11 2017vsyakajena.com

След това направете закуска, която да е лека, но хранителна – овесени ядки и кисело мляко, плодове и/ или ядки, защото в противен случай ще броите всяка минута до офисния обяд, което ще ви разконцентрира и ще навреди на работния процес.

Друг начин да улесните работния ден е да сложете монитора на нивото на очите си. Нека не се налага да се прегърбвате по време на работа или пък да се протягате и това да натоварва кръста ви. Освен че трупате напрежение в тази област, това може да доведе до неприятни последствия в дългосрочен план.

По време на обедната почивка си отделете поне 15 минути, за да се разходите навън и да се откъснете от офис средата. Дори и да си носите обяд от вкъщи, ако е хубаво времето, го изяжте навън. Ще се почувствате по-добре, дишайки свеж въздух и наблюдавайки живота, извън офисната сграда.

По отношение на храненето, не се ограничавайте само с обяда, не пропускайте и следобедната закуска. С кафето изяжте няколко пълнозърнести бисквитки или пък истински меденки. А ако сте отличници – хапнете отново плодове или шепа ядки (също ще свършат работа).

Вземете си ментово масло и разтривайте по малко зад ушите и върху китките си. Ароматът и мекото усещане ще успокоят сетивата ви и ще ви накарат да се почувствате по-добре.

И не на последно място, но само ако работата ви позволява – слушайте музика. За да отговаря тя на собствените ви предпочитания, най-добре слушайте със слушалки. Така няма да пречите на колегите си, а и няма да се налага да слушате нещо, което не е по вкуса ви.

Можете да заложите както на любимите си изпълнители, така и да потърсите в Интернет подходящи парчета, които да ви стимулират за работа. Дори да ви липсва моментно вдъхновение по въпроса, в YouTube можете да откриете цели плейлисти, които да спомогнат за динамичния работен процес.