Най-древният манастир в Европа е в България, а водата там е лековита (ВИДЕО)

0
524

Сигурно малцина знаят, че най-старият манастир в Европа се намира на територията на България. Това е манастирът „Свети Атанасий“, който се намира на хълм зад село Златна ливада, отстоящо на 15 километра от Чирпан. Според историческите сведения манастирът е основан лично от свети Атанасий, архиепископ Александрийски, през 344 година. През периода 343 – 344 г. в град Сердика, днешна София, се състоял Вторият Вселенски събор. По време на събора е утвърдена ролята на Светата Троица. Специално за този събор от Египет в Сердика пристига и Свети Атанасий Велики. След края на събора той отива в района на днешното село Златна ливада, където основава манастира. Мястото за не е избрано случайно – някога в близост до светата обител е минавал важният път Константинопол – Сердика, освен това над манастира е имало крепост, останките от която могат да се видят и до днес.Феноменът Бай Хасан, вдига обездвижени и виещи от болка на крака -може да го викнете и на мястоТози човек лекува болни, без да вземе дори и стотинка!
Доказан феномен е народният лечител бай Хасан…
Jul 2 2018vsyakajena.com

В близост е имало също и тракийски нимфей – светилище, посветено на нимфите, който свети Атанасий превръща в християнско водно светилище. И до днес се смята, че водата в манастирското аязмо е лековита. Манастирът пази две големи ценности – египетската икона на свети Атанасий и копие на Реймското евангелие. Днес до манастира се стига много лесно, тъй като пътят до него вече е асфалтиран. Храмовият празник на този древен манастир е 2 май. На този ден завършили земните дни на Свети Атанасий Велики в Александрия. Хората наричат празника 2 май „Летен Атанасов ден“. Зимният е на 18 януари.
Източник: rabadu.com

Ето така изглежда раят на Земята. Прилича на картинка от детска приказка, но е реално място (ВИДЕО)На нашата планета има изключително много природни феномени, които не могат да бъдат обяснени. Често …May 4 2018vsyakajena.com