Модни чанти 2020-2021: Цветове, форми, текстури

0
232

И през новия есенно-зимен сезон всяка съвременна жена може да изглежда още по-вълнуващо, благодарение на страхотните модели дамски чанти, които ни представиха дизайнерите в последните си колекции. Сега ще се спрем малко по-подробно на най-актуалните цветове, форми и текстури, чудесни примери за които можете да намерите на https://paulaventi.com/дамски-чанти.

Цветова палитра

Много дами, когато избират цветовете на дамската си чанта, се съобразяват не само с личните си предпочитания, но и с модните тенденции. За щастие, при такова огромно разнообразие от актуални тонове през новия сезон, едва ли ще ви се наложи да правите каквито и да било компромиси!

Една от по-забележимите тенденции е че сред класическите тонове започнаха да се появяват и различни оттенъци на черното, сивото и кафявото, при това в очарователно многообразие. Практично и същевременно модерно решение е например да се спрете на чанта в някой от богатите карамелени нюанси.

В модните колекции от сезон есен-зима 2020-2021 забелязваме и особено наситени, богати цветове като лилаво, синьо, червено, розово и разбира се – бордо. Изумрудените и лимонови нюанси също са сред очевидните фаворити на дизайнерите.

За повишаване на настроението през студения сезон стилистите препоръчват да изберете по-ярки и ефектни модели дамски чанти, като обърнете по-специално внимание на жълтите, оранжевите и тюркоазените нюанси.

Монохромните мотиви също сред актуалните предложения при дамските чанти за есен-зима 2020-2021, както и моделите, издържани в животински и флорални мотиви.  Особено впечатляващи са релефните текстури, имитация на кожа от влечуги. През този сезон именно те са най-ярката тенденция, като с особена сила това важи за моделите с метален блясък.

 

Необичайна форма

Оригиналната форма на дамските чанти е важен критерий и тя в голяма степен определя аксесоара като модерен и стилен. Фокусирайки се върху топ моделите, показани в най-новите колекции, можем да забележим, че те представят страхотни дизайнерски решения в необичайни форми. Ето защо, ако искате да сте в крак с последните модни тенденции, обърнете по-специално внимание на дамските чанти, издържани във форма на цилиндър, пирамида или триъгълник.

В случай че предпочитате класическия вид, можете да заложите на дамска чанта в строга геометрична форма като правоъгълник или квадрат. Подобни опции са винаги печеливши, тъй като са в неизменна хармония с водещите модни тенденции.

 

Модни текстури

От няколко поредни сезона насам дамските чанти, изработени от кожа с косъм или плюш, не спират да се радват на дизайнерското внимание. И през есен-зима 2020-2021 те все още изглеждат доста свежи и интересни. С тях може да разнообразите външния си вид и да му придадете още по-модерен и стилен облик, така че не се колебайте да заложите на подобен модел.

Кожените чанти са вечна класика и затова присъствието им в актуалните колекции е задължително. През новия сезон много дизайнери са решили да ги разкрасят с интересни текстури.

Особено внимание заслужават лачените чанти, които триумфално се завръщат в редиците на актуалните модели. Ако искате да добавите доза блясък и лукс към есенно-зимната си визия, не подминавайте тази тенденция. Ако отдавна сте мечтали да включите подобен аксесоар в ежедневната си визия, съвременната мода определено ви дава зелена светлина за това.